Filmtrailers

Avatar

Avatar: The Way of Water" utspelar sig mer än tio år efter första filmen, och följer familjen Sullys kamp för att överleva på planeten Pandora. James Camerons efterlängtade sci-fi-uppföljare får svensk biopremiär den 14 december

skrivet av stefan fischerström

Källa: moviezine.se

Trailerpremiär: en sista Insidious

Det slutar där allt började se den första trailern till rysaren Insidious: The Red Door.

Det är snart tretton år sedan James Wans "Insidious" fick biopremiär. Filmen som kostade 1,5 miljoner dollar att spela in blev en jättesuccé, med intäkter på över 100 miljoner. Fler uppföljare följede raskt, och framgången banade vägen för andra spökrullar som "The Conjuring".

Men snart är det dags att stänga dörren för den är franchisen. I den femte filmen återvänder originalskådiarna för "ett sista kapitel om familjen Lamberts skrämmande saga". pappa josh (Patrick Wilson) och sonen Dalton (Ty Simpkins), nu i collegeåldern, måste bege sig ännu djupare in The Further för att bekämpa sina demoner, en gång för alla.

I rollistan även Rose Byrne, Andrew Astor och Lin Shaye. för Patrick Wilson blir film dessutom hans debut som regissör.

text är lånad från Movezine

skrivit av stefan Fischerström


Fast X:

Fast X den tionde Fast and Furious filmen inleder början på de sista kapitlen i en av filmhistoriens mest omtalade och populära franchiser. Jason Momoa och Vin Diesel gör upp i den nya trailern.

Biopremiär 17 maj 2023

skrivet av Stefan Fischerström

Arnold är snart tillbacka i ny actionkomedi " True Lies"

spana in längre till "Fubar" där far och dotter får ge sig ut på ett farligt uppdrag,

för ett par månader sen skriv vi om teaser trailern till "Fubar" en kommande actionkomedi serie där Arnold Schwarzenegger spela en pensionerad spion. Nu släpps en lägre trailer, som visar hur far och dotter - ovetande om varandras till ett hemliga dubbelliv. du kommer får ge dig ut på farliga uppdrag tillsammans.

Det är skönt att se den gamle actionhjälten göra comeback med en roll som kombinerar muskler av stål med glimten i ögat. Här finns en hel del "True Lies" vibbar, vilket jag lustigt nog helt saknade i seren

Arnold får Förstärkning av Monica Barbro från ("Top Gun: Maverick") i rollen som den pensionerade agenten Luke Brunners tuffa dotter Emma.

skrivet av Stefan Fischerström

Knasigaste filmen i år se trailen till den franska superhälte

26 maj får den absurda och oerhört knasiga filmen "Rökning orsakar hosta" svensk biopremiär och se den nya trailern

Var redo för Tobaks kommandot! (Jag förstår inte själv vad jag skriver just nu), Karaktärerna Nicotine, Ammonia, Benzene, Marcury och Methanol bildar en superhjälte grupp som räddar världen, ledda av den råttlike kommendören Didier i den franska filmen "rökning orsakar hosta".

Nu har en trailers släppts, och om detta inte kommer att vara det knasigaste du har sett så vet jag inte vad:

"Rökning orsakar hosta" handlar då om Trobakskommandot som rycker ut när monstruösa sköldpaddor och annat hotar oskyldiga människors liv. Men efter ett tufft uppdrag skickas gruppen på en veckolång retreat för att stärka sin gruppsammanhållning. Men en ny motståndare dyker upp som försätter hela världen i fara

Denna absurda film är gjort av franska regissören Quentin Dupieux som började som musiker under artistnamnet Mr. Oizo, och har sedan start alltid dragit sig åt det udda hållet.

Med sig på tåget har han bland annat skådespelaren Adele Exarchopoulos (kan några stava hennes efternamn utan att googla?) som slog igenom i den hyllade filmen "Blå är den varmaste färgen", och allra senast i "De fem djävlarna".

Filmen hade sin premiär på filmfestivalen i Cannes förra året och visades även på Göteborgs film festival tidigare i år. "Rökning orsakar hosta" har fått positiva reaktioner från kritiker sedan dess premiär i Frankrike i vintras, där Dupieux bland annat har hyllats för sin regi. Franska kritiker menar också att filmen har inspirerats av filmer som "Teenage Mutant Ninja Turtles och Power Rangers"

Svensk Biopremiär 26 maj

skrivet av stefan Fischerström

Terrifier-clownens skräckinjagande debutfilm hittar till sverige

Mördarclownen Art satte skräck i biobesökarna i höstas. Snart finns den moderna slasherikonens långfilmsdebut "All Hallow´s Eve" att hyra på video-on-demand

Terrifier 2 bliv mist sagt föra årets stora skräcksnackis och en av de största indieskräcksuccéerna på flera år. Art the Clowns motbjudande mördarodyssé skapade rubriker då den fick amerikanska publiken att kräkas och fly biosalongerna. Antagligen var det bara PR snack men när Tvspelsnytt förhandsvisade filmen i höstas delade vi ändå ut spypåsar, var ju bäst att vara på den säkra sidan!

Även om spypåsarna inte kom till användning så levererade "Terrifier 2" köttigt och otäckt ultravåld med glimten i ögat och alla splatterfans kände sig tillfredsställda.

Men vissade du fruktade clownen är en del i ett större rysar universum? Första gången karaktären fick liv var redan 2008 i en kortfilm "The 9th Circle" som senare följs upp med en ytterligare en kortfilm den hade titeln Terrifier och sina otäcka verk till den länge antologifilm All Hallow´s Eve.

Den 1 maj släpps den första gången i Sverige på Video-on demand. Tidigare var det bara importfilm som gäller för den hårdhudade skräckfantiken.

Skräcklownens första långfilm är en antologi är inte heller något för de känsliga

I All Hallow´s Eve får du föja en barnvakt som hittar videokassett som innehåller ruggiga filmer med Clownen Art och dröjer inte länge innan han visar sig i den verkliga världen. Precis som med "Terrifier" så rekommenderas att ha svaret bälte i skräckfilms tittare då känsliga tittare varnas

skrivet av Stefan Fischerström

Trailerpremiär: Denzel bråkar med maffian I "the Equalizer 3

Den tredje och sista filmen om Robert McCall får biopremiär i höst

Denzel Washington är tillbaks för att skipa rättvisa, den här gången är han i Italien. I höst återser vi karaktären Robert McCall som med ett dödligt lugn och övermänskliga färdigheter skipar rättvisa och slåss för de förtryckta. Nu har förflyttat sig till södra Italien där den lokala maffian gör livet surt för hans nya vänner

The Equalizer 3 får svensk biopremiär den 1 september

skrivet av Stefan Fischerström

Black Mirror

Har du missat "Black Mirror" på Netflix så gör dig själv en tjänst och se den - snarast.

Den fullkomligt skruvade, otäcka och underhållande antologiserien har genom fem säsonger hittills låtit oss blicka in i en nära framtid, där teknologin allt mer tar över våra liv. Efter ett långt uppehåll (senaste avsnitten kom för fyra år sen) kan vi nu äntligen se fram emot säsong 6!

En första teaser-trailer ger oss en skymt av årets helt nya berättelser. Vi får sci-fi i rymden, vi får thriller och våld, vi får både 60-tal och 90-tal i en oförutsägbar mix. Stjärnspäckat blir det också med Aaron Paul, Josh Hartnett, Kate Mara, Michael Cera och Salma Hayek i rollistan.


Seriens skapare Charlie Brooker har skrivit "Black Mirror" sedan 2011, så frågan är såklart om han verkligen ska lyckas överraska tittarna på nytt? I en intervju med Tudum säger han att han till och med förvånade sig själv:

- Jag har alltid känt att "Black Mirror" ska bestå av historier som är totalt olika varann och ständigt överraskar, vad är annars poängen?

- Som en utmaning började jag den här säsongen med att avsiktligt vänta upp och ned på mina egna förväntningar. Vi kommer få en del bekanta element men också en hel del nytt, för att tänja på gränserna för vad ett "Black Mirror"-avsnitt egentligen är, säger Brooker.

"Black Mirror" är tillbaka någon gång i sommar.

skrivet av Stefan Fischerström

Trailerpremiär: Fotboll och ABBA i Taika Waititis härliga nya komedi

Se Michael Fassbender försöka vända förlorare till sportstjärnor i "Next Goal Wins".

"Thor"-regissören Taika Waititi har lämnat den stora franchise-världen för en stund. Hans nästa film blir något mindre och mer personlig - och av trailern att döma väntar här en klassisk, härlig underdog-historia om bollsinne och kämparglöd... eller bristen på båda.

Det hela är (typ) baserat på en sann historia, om fotbollscoachen Thomas Rongen (spelad av Michael Fassbender) som drar till Amerikanska Samoa. Målet är att vända deras fotbollslags extrema otur. Efter en legendarisk förlust med 31-0 under en match 2001 blev de kallade för världens sämsta fotbollslag, så man avundas verkligen inte Rongen och hans jobb.

Mycket feelgood utlovas, och för säkerhets skull låter man ABBA-hiten "Take a Chance on Me" rama in trailern. Tack, nu fick jag den på hjärnan för resten av dagen. "Honey, I'm still free..."

Väntan har varit lång, Waititi spelade in filmen innan han ens påbörjade "Thor: Love and Thunder" som kom ut förra året. "Next Goal Wins" bygger på dokumentären med samma namn och i filmtidningen Empire berättar han varför han ville göra en adaption:

- Det är den ultimata underdog-berättelsen. Och att den utspelas i Polynesien är viktigt för mig, för det handlar om mitt folk. Vi håller ihop. Jag såg mig själv och min familj i den där dokumentären, som är perfekt på många sätt. Jag ville ta historien till en större publik. Och att sätta bruna ansikten på bioduken var viktigt för mig.

Trailerpremiär: Drömmar slår in i årets stora animerade Disneyfilm "Önskan

Ser du stjärnan i det blå? Här kommer den allra första trailern till "Önskan", nya Disneyfilmen som får biopremiär i slutet av året.

Här kommer vår allra första titt på Disneys nästa animerade storfilm, som fått titeln "Wish" (eller "Önskan" i Sverige). Det är en äventyrsfilm om flickan Asha som önskar sig en stjärna, och får mer än vad hon bad om när en busig stjärna anländer i hennes liv. Bland rösterna hörs Ariana DeBose och Chris Pine.

Disney gör vad Disney gör bäst; detta ser ut som ett klassiskt fantasyäventyr med en sjungande Disneyprinsessa, ett budskap om att drömmar kan slå in, och mycket magi. Animationsstilen påminner dessutom om de gamla tecknade filmerna, istället för att ta ut CGI-svängarna för mycket.

Kolla in första trailern här:

Önskan" är den 62:a animerade långfilmen från Walt Disney Animation Studios. Den släpps dessutom under ett speciellt år då Disney som bolag fyller 100 år! Ladda för en extra magisk bioupplevelse när "Önskan" når biograferna i november.

Ljuvlig action i 90-talsanda utlovas i trailern till nya “Transformers”

Transformers: Rise of the Beasts” är den sjunde filmen i serien och nu har Paramount släppt en ny färsk trailer.

I sommar är det dags för nya “Transformers: Rise of the Beasts” och nu på branschmässan CinemaCon har Paramount släppt en ny trailer för den kommande filmen. Den nya robotfilmen tar inspiration från 90-talsserien “Beast Wars” som introducerade robotar med djurliknande utseenden.

Tanken med “Transformers: Rise of the Beasts” är att filmen ska fungera som en lättare reboot. En trilogi planeras, och Michael Bay har ersatts av Steven Caple Jr. (“Creed II”) på registolen, men är fortfarande kvar som producent. Peter Cullen, skådespelaren bakom Optimus Prime, är fortfarande med på tåget.

Nya för filmserien är stora namn såsom Pete Davidson (“Saturday Night Live”), Michelle Yeoh (“Everything Everywhere All at Once”) och Peter Dinklage (“Game of Thrones”) som alla kommer spela robotar.

Förutom “Transformers: Rise of the Beasts” planeras även en animerad film om robotarna. Här kommer vi att få se robotarna på deras hemplanet Cybertron och filmen ska fungera som en bakgrundsberättelse till hela “Transformers”-franchisen.

Premiär för “Transformers: Rise of the Beasts” blir den 9 juni.

skrivet av Stefan Fischerström

Dödsspelet fortsätter: Mörk trailer till nya "Hunger Games" skriver om reglerna

Prequelfilmen "The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes" får svensk biopremiär 17 november.

Sex årtionden innan Katniss Everdeen anmälde sig sm frivillig utspelar sig ett helt annat drama i Hungerspelens värld.

I höst kommer en prequel till de fyra "The Hunger Games"-filmerna som utspelas 10 år efter kriget som delade landet. Handlingen kretsar kring en blott 18-årig Coriolanus Snow (han som senare blir Panems tyranniske ledare) som tränar och blir fäst vid en flicka från 12:e distriktet, Lucy Baird.

Som vi ser på trailern är det ett annat Panem som skildras - baserat på efterkrigstidens Berlin. Regissören Francis Lawrence lovar en film som känns bekant för alla fans, men också kommer med något helt nytt:

- Det känns fräscht, tonen är lite annorlunda och jag tror den blir mer gritty och lite mer autentisk, sade han under CinemaCon.


om Blyth ("Billy the Kid") och Rachel Zegler ("West Side Story", "Shazam! Fury of the Gods") spelar huvudrollerna i "The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes

Svensk biopremiär 17 november.

skrivet av Stefan Fischerström