Vr

THE INPATIENT

I The Inpatient blir du inlåst på Blackwood Pines vårdhem för minnesförlust där du åker tillbaka i tiden mellan vad som är verklighet eller vad som är drömmar. Dina beslut kan få stora konsekvenser och det du säger påverkar handlingen. Steg för steg pusslar du ihop vad som har hänt och vem man kan lita på. Det gäller alltså att vara väldig försiktig, för man vet aldrig vad man möter runt hörnet…


Skaparna Supermassive Games har gjort bland annat The Dark Pictures Anthology: Man of Medan och om man jämför Hidden Agenda spelet med detta så är det två olika spel.


Spelet är gjort med 18 årsgräns och utifrån det tycker jag inte riktigt det fyller sin funktion som skräckspel, men The Inpatient är ett spel där Playstation VR och Playstation Camera krävs. Musiken i spelet passar bra till den psykologisk skräck som i The Inpatient gestaltar. De har lyckats bra med framställa ett skräckspel som utspelar sig på 50-talet.

VR-funktionen och 3d-ljudet gör dock upplevelsen rolig och man bli skrämd och tror att det är någon i rummet. Därför blev jag mycket överraskad hur bra spelet var.


Spelets baksida är att jag upplever styrningen något dålig och jag blev knappt rädd i drömmarna och är spelet är något för enkelt. Men det är en smaksak. Du som tycker om skräck och spänning och nervkittlande situationer då är det här det perfekta spelet för dig!


Bästa med spelet

+ bra grafik

+ musiken passade in

+ roligt spel

Dåliga är

- för lätt

- man tröttnar på det

betyg 8,5/10

skrivet av Stefan fischerström

MASKMAKER

Livet får dig ner? Då är det dags att koppla av med ett träblock och en mejsel.

Det är den lektion jag tog bort från Maskmaker, ett nytt spel från tillverkaren av A Fisherman´s Tale. Snubblar in i en övergiven maskbutik och upptäcker ett gömt rum som ger dig tillgång till en konstig sagos värld. Riken är i sin tur uppdelad i flera biomer som du hoppar genom att ta på dig olika masker.

Men det är inte bara det här VR-äventyret kräver att du skapar nya masker för att göra framsteg; genom att skapa en specifik mask kan du hoppa in i kroppen med en annars livlös karaktär. Så även om du inte kan dra en Breath of the wild och klättra uppför en mur, om du ser figurer på en avsats och du kan reproducera deras mask, kan du hoppa in i dem och hitta dig själv stå på den avsatsen.

Grafik: 7/10

Ljud: 7,5/10

Spelkänsla 8/10

Underhållning 6/10

Totalt: 6,5/10

Betyget är baserade på min egen uppfattning av spelet.

Recensionen är skriven av Stefan Fischerström