Nyheter

Ubisoft meddelar att två av deras kommande spel blir försenade

Detta blir tredje gången Prince of Persia-remaken blir försenad och den får även sällskap av The Division Heartland.


Båda spelen planeras nu att släppas under räkenskapsåret som sträcker sig från april 2022 till och med mars 2023, så har vi riktigt otur kan vi ha över ett år kvar tills vi får testa på dessa två spel.

skrivet av stefan

Gameplay till Elden Ring släppt!

Elden Ring blev precis försenat men nu kan vi glädjas av lite gameplay. Bandai Namco hade ett litet event idag där de visade upp 15 minuter av det kommande spelet.


Elden Ring släpps 25 februari 2022 till PC, PS5, PS4, Xbox One och Xbox Series X/S.

skrivet av stefan

Fem klasser avslöjade i Elden Ring

Vi får mer och mer information om Elden Ring. Nu har vi fått ta del av fem klasser du kommer kunna spela som. 12 november kommer det hållas ett nätverkstest där ett fåtal spelare kommer få testa på Elden Ring. På testet kommer du då kunna spela som antingen Warrior, Enchanted Knight, Prophet, Champion eller Bloody Wolf.

Vi har inget mer djupgående om klasserna eller om det endast är dessa det handlar om.


Elden Ring släpps 25 februari 2022 till PC, PS5, PS4, Xbox One och Xbox Series X/S.

skrivet av stefan

Niantics utannonserar nytt Pokémon Go-liknande spel, Pikmin Bloom!

Niantic spinner vidare på spel där du ska ut och röra dig på stan. Denna gång handlar det inte om Pokémon utan om de små filurerna i Pikmin-världen.

Pikmin Bloom går då ut på att odla så många Pikmins som möjligt under dina promenader för att sedan ta med dom i din grupp. Dessa Pikmins kommer kunna ta med sig vykort och liknande från platser du besöker på dina promenader. Dessa vykort kommer du sedan kunna skicka till vänner eller spara som ett litet minne.


Pikmin Bloom kommer lanseras på App Store och Google Play inom de kommande dagarna. Se lanseringstrailern nedanför.

skrivet av stefan

Mysiga Death’s Door släpps 23 november till Playstation-konsolerna

Death’s Door släpptes under 2021 till Xbox-konsolerna och PC men nu kommer även du som har Playstation kunna spela detta mysiga spel.

Death’s Door är ett action-äventyrsspel där du spelar som en fågel. Det är väldigt pusselinriktat där du ska klara av kluriga delar av spel.


Death’s Door släpps 23 november 2021 till PS4 och PS5.

skrivet av stefan

Här är novembermånads Playstation Plus-spel

Då är det dags för nästa uppsättning av gratisspel för Playstation Plus-medlemmar. Denna gång handlar det om spökbollspelet Knockout City som släpps till Playstation 4 och Playstation 5.

Utöver Knockout City så har du även möjlighet att spela First Class Trouble på båda konsolerna. First Class Trouble är ett typ av partyspel som säkert passar perfekt med vänner och bekanta.

Sist men inte minst så kommer även Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning som endast släpps till Playstation 4.

skrivet av stefanFilmnyhet: Här är trailern till kommande Uncharted-filmen

Den har skjutits upp några gånger men nu verkar det som att det blir februari 2022 som vi kommer få se Tom Holland spela Nathan Drake på biodukarna. För er som är intresserade, kika på trailern här nedanför.

skrivet av stefan

Bethesda visar upp kort trailer på hur Starfield-universumet ser ut

Det är ju en bit kvar till release, närmre bestämt strax över ett år. Men Bethesda bjuder på lite trailers och liknande då och då. Nu har vi fått en 90-sekunders video där de visar upp hur universumet kommer se ut i Starfield.


11 november 2022 så släpps Starfield till Xbox oh PC.

skrivet av stefan

Se gameplay till kommande Tiny Tina’s Wonderlands

Det är väl ingen som inte tänker på Borderlands så fort man ser gameplay till Tiny Tina’s Wonderland. Grafiken är otroligt lik och det är samma skapare (Gearbox). Nu har vi fått titta närmare på två av de spelbara karaktärerna.

Det rör sig om Stabbomancer (diggar namnet) där fokus verkar ligga på att smyga sig på sina fiender. Den andra klassen vi fick se är The Brr Zerker där isattacker och hoppattacker verkar ligga i fokus.Spelet släpps den 25 mars 2022 till Playstation 4/5, Xbox Series X/S, Xbox One och PC.

Elden Ring

Då var det dags, som man befarat med de stora spelen. Förseningar. I det här fallet kan vi nöja oss med att det bara handlar om en månad, alltså från januari till februari. På deras officiella Twitter berättar teamet:”The depht and strategic freedom of the game exceeded initial expectations.”


De går även ut någon timme senare och berättar att det kommer hålla något typ av betatest som du kan registrera dig för och bli utvald till.


Elden Ring släpps då 25 februari 2022 till PC, PS5, PS4, Xbox One och Xbox Series X/S.

skriv av stefan

Riders Republic

Riders Republic släpps inom några dagar och nu har vi fått en (sista?) trailer innan releasen.

Spelet har beskrivits som ett MMO med en öppen spelvärld i extremsportanda där du tillsammans med upp till 50 andra ska ta dig ner i olika backar på bland annat cykel, skidor, snowboard m.m.

Självklart finns det en hel del hopp du ska använda dig av för att göra dina fetaste tricks!


Riders Republic släpps 28 oktober till PS4, PS5, Xbox One, Xbox series X/S och PC.

skrivet av stefan

Rykte: Nytt Splinter Cell på gång?

8 år har gått sedan Splinter Cell: Blacklist släpptes och ryktena går på högvarv att vi kommer få ett nytt Splinter Cell inom kort.

Det är som så många gånger förr sajten Videogamechronicles som är först med informationen och där går att läsa att produktionen ska vara igång men är i ett väldigt tidigt skede.


Ubisoft själva har inte gjort något uttalande om detta så vi får vänta och se.

skrivet av stefan

the Justice League

Under gårdagen hölls eventet DC Fandome där vi fick se trailer till kommande Suicide Squad: Kill the Justice League.

i Spelet är det fyra spelbara karaktärer, Deadshot, Harley Quinn, Captain Boomerang och King Shark som har fått i uppdrag att utplåna Justice League. Av trailern att döma så kommer det bli en hel del action om man säger så.


Suicide Squad: Kill the Justice League kommer att släppas under 2022 till next gen-konsolerna.

skrivet av stefan

Gotham Knights

Då var det dags för nästa spel som visades upp på DC Fandome. Denna gång handlar det om Batman.


Gotham Knights kommer bli ett co-op-spel där allt handlar om samarbete. Det handlar om att rädda Gotham City efter Batmans död. Du kommer alltså inte spela som Batman utan istället är det karaktärer som Batgirl, Red Hood, Robin samt Nightwing.

Gotham Knights kommer att släppas under 2022 till PC. Playstation 4/5, Xbox One och Xbox Series X/S.

skrivet av stefan

The Day Before

Världen ser inte alls så fallfärdig ut som man kan tro att det ska göra när det rör sig om en zombieinvasion. Istället ser vi i trailern ett fullt fungerande köpcenter, lite övergivna bilar som står här och där dock. Men det är snyggt, jävligt snyggt!


The Day Before beskrivs som en öppen-värld överlevnads-MMO vilket gör att Robin definitivt inte kommer spela detta då han avskyr online/multiplayer.


Vi har faktiskt även fått ett släppdatum, det blir ett sommarspel och kommer att släppas 21 juni 2022.

Retrofredag – Castlevania: Anniversary Collection

Äntligen fredag! Vad passar då bättre än att spela ett härligt retrospel just denna kväll för att fira in den ljuvliga helgen? Eftersom vi har kommit en bit in i oktober så anser jag att ett spel med skräcktema passar utmärkt att avnjuta.


Dagens retrofredagstips blir därför:


Castlevania: Anniversary Collection


Vad är det?


En samling med inte mindre än åtta(!) klassiska Castlevania-spel från en rad olika konsoler som NES, Super NES, Gameboy och SEGA Mega Drive. Spelen som ingår är följande:


Castlevania

Castlevania II: Simon’s Quest

Castlevania III: Dracula’s Curse

Super Castlevania IV

Castlevania The Adventure

Castlevania II: Belmont’s Revenge

Castlevania Bloodlines

Kid Dracula


Varför ska jag spela detta?


För att många av dessa tidiga Castlevania-spel bjuder på suverän action, medryckande musik och kanonbra bandesign. Dessutom är Super Castlevania IV ett av de bästa actionspelen till Super Nintendo.


Vad kostar spelet?


Runt 199 kronor.


Var kan jag få tag i spelet?


Castlevania: Anniversary Collection finns tillgängligt på Switch, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S och PC.


Om jag gillar det här, finns det fler spel som påminner om detta?


Absolut! Jag skulle rekommendera det nyligen släppta Castlevania: Advance Collection som innehåller dessa tre Gameboy Advance-spel:


Castlevania: Circle of the Moon

Castlevania: Harmony of Dissonance

Castlevania: Aria of Sorrow

skrivet av stefan

Mer nyheter utannonserat till Animal Crossing

Nintendo fortsätter att uppdatera succéspelet från 2020. den 5:e november kommer vi få två expansioner till Animal Crossing: New Horizons. Det rör sig om en gratisexpansion och en betalexpansion.


Uppdatering 2.0 (Gratis):

Gratisversion som kommer få namnet uppdatering 2.0 innehåller lite nya karaktärer som du kan fika med på kaféet ”The Roost”.

Vi kommer även ha möjligheten att besöka en ny mystisk ö som säkerligen bjuder på spännande hemligheter.

Det är även en hel del annat som ingår i gratisversionen där de bland annat kommer mycket nytt till befintliga öar. Ni kan se allting i trailern nedanför.


Happy Home Paradise:

När det kommer till betalexpansionen Happy Home Paradise så kommer du kunna hoppa på ett flygplan som tar dig till en en plats där en karaktär behöver hjälp att bygga en semesterort. Detta innebär att det blir en hel del nya byggnader och föremål du kan använda dig av.

skrivet av stefan

Elden Ring

Vi är många som går runt och väntar på mer information till Elden Ring som släpps i början av 2022. Nu kan vi ha fått det.Det är Jeff Grubb som via Twitter har delat med sig av en video som kan vara Elden Ring, det är inget bekräftat än, men visst ser det ut som att det skulle kunna vara Elden Ring.

I videon ser vi karaktären hoppa runt lite samt så får vi en liten glimt av omgivningen i spelet.

Vilken konsol det rör sig om är oklart, läckan säger att det är Xbox One men Jeff Grubb själv tycker att det ser ut som Xbox Series X.


Elden Ring släpps då 21 januari 2022 till PC, PS5, PS4, Xbox One och Xbox Series X/S.

skrivet av stefan

FIFA kan byta namn på sina framtida titlar

Efter att eFootball 2022 blivit totalt sågat och skaparna Konami har blivit tvungna att gå ut och be om ursäkt för det så händer det annat på den andra sidan av fotbollsspel, nämligen FIFA. Där ryktas det nämligen att de ska döpa om sina framtida titlar för att slippa betala dyra licensavgifter till just FIFA.

Det är Videogameschronicle som kan avslöja att Electronic Arts har ansökt om varumärkesskydd för namnet ”EA Sports FC”, vilket alltså kan vara namnet på framtida FIFA-spel.

skrivet av stefan

Circuit Superstars

Detta ser verkligen ut som ett bilspel i min smak. Hade ingen aning om att detta skulle släppas men så såg jag denna trailer idag.

Det handlar om mikrobilar och spelet heter Circuit Superstars. Förmodligen ett mycket roligt spel att spela tillsammans med en vän, antingen online eller på samma konsol.

Circuit Superstars har funnits som Early Access på Steam och har fått fina betyg där. Nu är det alltså dags att släppas till både PC samt Xbox redan idag.

skrivet av stefan

Mario Party Superstars

Detta kommer bli det perfekta partyspelet på familjeträffar, förfest eller varför inte en vanlig vardag tillsammans med dina vänner.

Mario Party har släppts på tidigare konsoler så detta blir första gången det släpps på Nintendo Switch.


Här kommer vi kunna välja mellan ett gäng karaktärer och tävla i över 100 minispel om att ta sig framåt och samla stjärnor på ett typ av brädspel. I trailern får vi se ett fåtal av dessa spel och visst ser det underhållande ut.


29 oktober släpps det till Nintendo Switch.

skrivet av stefan

Save the date! Skräck-kväll

vad vore Halloween utan Resident Evil? vi kommer att smygstartar nämligen på en högtiden så kommer det bli Resident Evil hela dan Tvspelsnytt kommer att spela House of Ashes.

skrivet av stefan

Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition bekräftat

Under tiden hela världen väntar på att Rockstar ska utannonsera Grand Theft Auto 6 så får vi nöja oss med denna härliga trilogi. Det handlar om GTA 3, GTA Vice City samt GTA San Andreas i remasters till samtliga plattformar.

Vi har inte fått något mer exakt datum än senare i år och vi vet även inte riktigt vad för tekniska uppgraderingar som kommer göras. Rockstar utlovar dock mer information inom kort.

Call of Duty: Vanguard

Jag misstänker att de flesta är mer intresserade av deras nya multiplayer-del men efter att ha sett denna story-trailer så blir jag faktiskt sugen på singleplayer-delen. I trailern får vi en kort introduktion till de fem huvudkaraktärerna och visst ser det sjukt nice ut?


Call of Duty: Vanguard släpps 5 november till PC, Xbox samt Playstation-konsolerna.

skrivet av stefan

Konami ber om ursäkt för eFootball 2022

Konami bytte namn på deras fotbollsspel från Pro Evolution Soccer till eFootball, och det har inte fått någon bra start. Publiken ser katastrofal ut, spelare är inte ens i närheten att se ut som de gör på riktigt och en hel den brister i spelmekaniken. Som pricken över i:et så har det i skrivande stund det lägsta betyget på Steam någonsin.


Nu har det gått så långt att Konami har gått ut och bett om ursäkt till deras fans.

skrivet av stefan


Animal Crossing

Animal Crossing: New Horizons släpptes under 2020 och har fått uppdateringar titt som tätt sedan dess. Nu verkar det som att det blir mer nyheter.


Den 15:e oktober får vi en Animal Crossing Direct bekräftar Nintendo. Vi har fått lösa rykten om att muséet kommer att uppdateras men mer än så vet vi inte, förmodligen handlar det dock om mer än en vanlig uppdatering.

skrivet av stefan

Mer än ett "Silent Hill"-spel kan släppas under 2022

Konami ska enligt rykten börja göra spel igen, som "Metal Gear Solid" och "Castlevania".

Den japanska spelstudion Konami har inte varit särskilt flitiga när det gäller att ta vara på sina tidigare populära spelserier de senaste åren, men nu verkar det bli ändring på det.

Enligt källor till sajten VGC håller studion på att omstrukturera sig för att börja skapa "premium"-spel igen, som till exempel flera "Silent Hill".

Dessa "Silent Hill"-spel ska vara under utveckling av externa studior, som samarbetar med Konami. En av dessa ska vara en "framstående" japansk studio, medan det även finns rykten om polska Bloober Team som gjort "The Medium".

Det senaste spelen i serien släpptes 2012 och hette "Silent Hill: Downpour" och "Book of Memories".

Det var tidigare på gång att Hideo Kojima, som är känd för "Metal Gear Solid"-serien skulle göra "Silent Hills" med skådespelaren Norman Reedus ("The Walking Dead") i huvudrollen, men det projektet lades ner. Istället gjorde han "Death Stranding" med samma skådis.

Samma källor till VGC menar även att en extern studio arbetar med en remake av "Metal Gear Solid 3: Snake Eater" och att ett nytt "Castlevania" är på gång.

Flera av studions spel har filmatiserats, som "Silent Hill" från 2005 och Netflix populära animerade "Castlevania"-serie.

Age of Empires IV

Det närmar sig release av Age of Empires IV, närmare bestämt drygt en månad. 28 oktober smäller det och nu har vi fått hela 40 minuters gameplay att ta del av.

Jag ska erkänna att jag inte har kollat igenom hela klippet men av det jag kikade på så ser det sjukt bra ut.


28 oktober så släpps det till Steam och Xbox Game Pass PC.

skrivet av stefan

Här är oktobermånads Playstation Plus-spel

VI skrev om det tidigare i veckan, då var det rykten om vilka spel det blir till Playstation Plus denna månad, dessa rykten stämde väldigt bra.


Oktobers spel blir Hell Let Loose som inte ens är släppt än. Detta släpps 5 oktober till next gen och därför borde detta vara till just Playstation 5. Vi får även Mortal Kombat X samt om du är sugen på lite golf så kan du gå in och spela PGA Tour 2K21.


In och spela och ha kul!

skrivet av stefan

Klappat och klart! Battlefield 2042-betan rullar igång i början av oktober

Spelet blev försenat och det blev även betan. Tanken var att Battlefield 2042 skulle släppas 22 oktober och betan en månad innan. Så blev det inte. Nu kommer dock glädjande besked.


Redan 6:e oktober kan ni som förbokat samt EA-Play prenumeranter testa på betan samtidigt som det öppnas för resten 8-9 oktober.


Så passa på att ladda handkontrollen för nu kör vi!

skrivet av stefan

Nu släpper IKEA sin gaming-kollektion

Det är väldigt glädjande besked att IKEA tar sig in i gaming-branschen, via möbler. Vi kommer nämligen få en hel kollektion av gamingmöbler vi kan klicka hem för en rimlig peng.


I sortimentet har du gamingbord, gamingstolar och andra prylar du behöver för att göra ditt gamingrum/gaminghörna lite vassare.


På IKEA.com skriver de såhär om gaming-sortimentet:


“Spela som den proffsiga gamer du är och låt vårt sortiment hjälpa dig. Upplev ergonomiska och spelvänliga möbler som gamingskrivbord, gamingstolar och gamingtillbehör – alla designade för att göra dig till en bättre spelare, men som samtidigt smälter in i ditt hem.“

skrivet av stefan

Kena: Bridge of Spirits

Då är det äntligen dags, efter ett par förseningar så står vi här dagen innan release av Kena.


I trailern ser vi hur du som spelare springer runt i en fantastiskt mysig värld och möter på alla möjliga otäcka varelser. Vi har tidigare refererat till de små Pikmin-medhjälparna du kan använda dig av. Självklart kommer vi på Tvspelsnytt att recensera detta .

skrivet av stefan

Se gameplay till kommande V Rising

Svenskutvecklande V Rising har fått en gameplayvideo och det ser klart spännande ut.


Stunlock Studios, som har sitt säte i Skövde, har verkligen något spännande på gång där du kommer starta spelet som en vampyr utan några som helst ägodelar. Det är upp till dig att bygga upp ditt egna slott, samla på dig resurser, hitta bättre grejer för att överleva så länge du kan samt överleva de monster som härjar i den öppna världen.


V Rising klassas då som ett öppen-värld vampyr survival-spel och vi har än så länge inget releasedatum. Men kolla in trailern så blir ni förhoppningsvis lika taggade som

jag.

skrivet av stefan

Här är oktobermånads Playstation Plus-spel

VI skrev om det tidigare i veckan, då var det rykten om vilka spel det blir till Playstation Plus denna månad, dessa rykten stämde väldigt bra.


Oktobers spel blir Hell Let Loose som inte ens är släppt än. Detta släpps 5 oktober till next gen och därför borde detta vara till just Playstation 5. Vi får även Mortal Kombat X samt om du är sugen på lite golf så kan du gå in och spela PGA Tour 2K21.


In och spela och ha kul!

skrivet av stefan

Grand Theft Auto: The Trilogy släpps redan 11 november

Som rubriken avslöjar, 11 november är det dags för GTA: The Trilogy att släppas ut på konsolerna och PC. Det är då remaster på GTA 3, Vice City och San Andreas. Det finns nämligen i Playstation Store och kommer kosta 639 kr.

Samtidigt som detta avslöjades så fick vi även en trailer där vi kan se skillnade mellan originalspelen mot denna utgåva.

skrivet av stefan

Teaser till nästa spel av Dark Pictures Anthology

I fredags släpptes tredje spelet i spelserien The Dark Pictures Anthology. Denna gång var det House of Ashes och du tar kontrollen över ett gäng militärer som finner ett tempel där det bor väldigt otäcka varelser.

Nu har vi redan fått en liten teaser till fjärde spelet i spelserien och spelet kommer heta: The Devil in Me. Vi vet ingenting mer än så då vi fick endast fick en teaser i slutet av House of Ashes.


The Devil in Me blir fjärde spelet av åtta som kommer släppas i The Dark Pictures Anthology.

skrivet av stefan

DeSherlock Holmes Chapter one har fått releasedatumtta

Då är det snart dags att axla rollen som detektiven Sherlock Holmes.


Den 16 november är det realease för PC och next gen-konsolerna, däremot är det inte klart när det släpps på Playstation 4 och Xbox One.


Sherlock Holmes Chapter One handlar om en yngre Sherlock som svingar hejvilt, löser mysterium och är ute på resande fot. Sherlock är på jakt för att lösa mysteriet kring sin bortgångna mor. Det kommer även finnas ett gäng sidouppdrag du kan ta dig an, men även main story om du endast vill se vem som mördade din mor.

skrivet av stefan

Nyheten från ubisoft

Nu kommer Ubisoft med en uppdatering till Assassin ' s Creed: Valhalla och det ska vara en fri expansion som heter Discovery Tour: Viking Age kommer den 19 Oktober

Stefan Fischerström

Nu finns Valheim Hearth & Stone på Steam

Då var det äntligen dags för svenskstudion Iron Gate att släppa sin första uppdatering till succéspelet Valheim.


Fokus i nya uppdateringen är byggnadsdetaljer samt maträtter och hur dessa olika maträtter påverkar din karaktär.


För att se mer om uppdateringen så kan ni kika på trailern nedanför, alternativt öppna upp din PC och börja spela det!

skrivet av stefan

Total War: Warhammer III försenat till 2022

Då var det dags igen, nästa spel att bli försenat är Total War: Warhammer III. Spelet var tänkt att släppas i slutet av 2021 men idag gick de ut på sin officiella Twitter och bekräftade att det försenas.


Anledningen ska vara att de behöver mer tid att för att färdigställa spelet.


“We know this is disappointing, but the extra time means we can accomplish more than we could if we rushed to release this year.“


De lovar dock att hålla oss uppdaterade under tiden med en hel del information om spelet så det är väl positivt det.

Så nytt releasedatum blir därför tidigt 2022.

skrivet av stefan

Dying Light 2 försenas till 2022

Då är det ännu en gång dags för ett spel att försenas, denna gång är det Dying Light 2.


Techland har tidigare gått ut med att det skulle släppas 7 december i år och har redan visat upp bra mycket gameplay men nu får vi helt enkelt tänka om. De går nämligen ut på sin officiella Twitter och berättar att de behöver mer tid till att polera och finslipa spelet.


Nytt releasedatum är 4 februari 2022 och det släpps då till Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S och PC.

skrivet av stefan

Rykte: Battlefield 2042 försenas till 2022!

Nej!!! Detta är det spel jag ser mest framemot under slutet av 2021. Just nu är det bara rykten men tyvärr så verkar det som att det är den tiden på året när de går ut med att spel blir försenade.


Battlefield 2042 ska släppas 22 oktober och innan dess ska det rulla ut en beta som vi ska få testa på, nu är frågan om det blir så.

Det är Dealer_Gaming som skriver på sin Twitter att han har hört att spelet blir försenat till 2022 och får medhåll av insidern Nick Back som svarar: “Yeah, hearing the same“.


Vi får verkligen hoppas att ryktena inte stämmer men vi vet ju att oftast så stämmer ryktena tyvärr.

skrivet av stefan

släppt till kommande Forspoken

Square Enix har visat upp mer innehåll till kommande Forspoken.


I trailern ser vi Frey Holland (som är den spelbara karaktären) hoppa in i en portal och landar sedan i en magisk värld. I jakt på att få reda på mer om denna värld så korsas hennes väg med en stor drake och förmodligen kommer vi stöta på fler varelser än så i spelet.


Forspoken släpps hösten 2022 till PC och Playstation 5, ta en titt på trailern nedanför.

skrivet av stefan

Football Manager 2022 släpps till Xbox Game Pass dag ett!

Detta var verkligen någon som fick mig att jubla. Ni som lyssnat på våran podcast vet hur förtjust jag är i just Football Manager. Nu har vi fått bekräftat att Football Manager 2022 kommer att släppas till Xbox Game Pass dag ett!


Vi inväntar fortfarande information om vad som blir nytt till årets upplaga men tills dess får vi nöja oss med releasedatum 9 november och att det släpps till Xbox och PC.

skrivet av stefan

Sony håller Playstation Showcase nästa vecka

Playstations Showcase var fullt med stora spelsläpp och titlar man kände igen. Därför var det extrakul när indiepärlan Tchia visades upp.


Tchia beskrivs som ett öppen-värld spel i äventyrsanda och du ska kunna göra allt som att klättra, simma, segla, springa. Enligt trailern att döma ska du även kunna hoppa in i ett djur och röra dig i djurets kropp. Hur denna funktion ska användas får vi se framöver.


Tchia blir Playstations-exklusivt och släpps till Playstation 4 och 5 någon gång under 2022.

skrivet av stefan

Nästa Marvel-spel, Marvel’s Spider-Man 2 utannonserat till Playstation 5

Det var en väldigt bra gårdag för alla Playstation 5-ägare. Många fina titlar utannoserades, bland dem är Marvel’s Spider-Man 2.


Det var inte alltför längesen som Miles Morales släpptes men det stoppar inte suget efter mer Spider-Man. Insomniac bekräftade under gårdagen att Marvel’s Spider-Man 2 släpps, dock kommer det inte släppas först 2023.


Även i detta spel verkar Venom vara spelets största fiende och vi får även en skymt av Kraken i trailern nedanför.

skrivet av stefan

Marvel Wolverine avtäckt

Då kommer vi snart kunna spela som Wolverine på Playstation 5. På gårdagens event så visades en 40 sekunders trailer upp där vi får se Wolverine sitta i en bar och göra sig redo för tjafs.


Inget releasedatum men med texten “In Development för Playstation 5” så låter det som att det blir Playstation 5-exklusivt kanske?

skrivet av stefan

Massvis med ny information till kommande Forza Horizon 5

Forza Horizon 5 ser ut att bli galet bra enligt mig. Under E3 2021 fick vi se gameplay och det är utan att överdriva en av de snyggaste spel jag sett.


Igår hade Playground Games ännu mer att visa till sitt kommande bilspel.

För det första så fick vi en är en massa bilar som är spel bara För den som inte är så bilintresserad (som mig) så ger listan inte så jättemycket mer än att man känner igen märkena, men det kan vara kul för den som kan lite om bilar och kika igenom listan.


Singleplayer-läget som kommer kallas Horizon Adventure kommer att ha en hel del tävlingar och sidoutmaningar med alla möjliga miljöer. De berättar även att det kommer vara stora valmöjligheter för dig som spelare så det är bara att välja och vraka vilket lopp du vill köra istället för att bli inkastad i ett lopp som det varit tidigare.


Om du har en timme över så kan du se deras klipp här nedanför där de går igenom det mesta du behöver veta inför Forza Horizon 5.


Forza Horizon 5 släpps den 9 november till Xbox-konsolerna samt PC. Game Pass första dagen!

skrivet av stefan


God of War: Ragnarök visades upp på Playstation Showcase

Då var det dags att få se lite mer från kommande God of War: Ragnarök. På gårdagens Playstation Showcase fick vi 3 minuter av gameplay där vi får följa Kratos med sin son och deras äventyr det ger sig ut på.


Vi vet sedan innan att God of War: Ragnarök kommer släppas under 2022 men vi fick inget mer specifikt releasedatum.

skrivet av stefan

Remake av Star Wars: Knights of the Old Republic släpps till Playstation 5

Igår höll Sony sitt Playstation Showcase 2021 där de skulle visa upp en hel del nya spel till Playstation 5.

Först ut är en remake på Star Wars: Knights of the Old Republic.


Ryktena säger att det blir Playstation 5-exklusivt till en början för att sedan rulla ut på övriga plattformar.


Vi fick inget releasedatum men här nedanför kan ni se trailern som visades.

skrivet av stefan

Call of Duty: Warzone får ny karta

Call of Dutys succéspel Warzone fortsätter att utvecklas. Nu står det klart att vi kommer få en ny karta att spela på.


Denna gång blir det runt stilla havet vi kommer få skjuta ner fiender. Activision utlovar även att det blir ett nytt anti-cheat system som kommer att ta bort de flesta fuskarna från den nya kartan.


När den kommer är fortfarande oklart men vi fick lovordet att det blir i år åtminstone.

skrivet av stefan

Även supermysiga Tchia visades upp på Playstation Showcase

Playstations Showcase var fullt med stora spelsläpp och titlar man kände igen. Därför var det extrakul när indiepärlan Tchia visades upp.


Tchia beskrivs som ett öppen-värld spel i äventyrsanda och du ska kunna göra allt som att klättra, simma, segla, springa. Enligt trailern att döma ska du även kunna hoppa in i ett djur och röra dig i djurets kropp. Hur denna funktion ska användas får vi se framöver.


Tchia blir Playstations-exklusivt och släpps till Playstation 4 och 5 någon gång under 2022.

DeRyktet stämde! Alan Wake Remastered utannonserattta

Den senaste veckan har det varit fullt med rykten om att Alan Wake som släpptes 2010 ska komma ut i en nyutgåva med bättre grafik och till de nya konsolerna. De ryktena visade sig stämma. Vad som sticker ut ifrån originalet också är att det även släpps till Playstation denna gång.


Remedy Entertainment har gått ut och bekräftat att det stämmer men vi har inte fått någon releasedatum mer än att det kommer nu hösten 2021.För er som inte vet vad Alan Wake är för typ av spel så handlar det om just Alan Wake som är en författare och han är på jakt efter sin fru som mystiskt har försvunnit. När han sedan hittar sin egen skräckhistoria som han inte har något minne av att han skrivit så börjar han förstå att allt inte står rätt till.


Det är bara att invänta mer information de kommande dagarna.

skrivet av stefan

Se gameplay till kommande The Dark Pictures: House of Ashes

The Dark Pictures Anthology släpper sitt tredje spel i denna spelserie, denna gång kommer du ta kontrollen över ett gäng militärer som finner ett tempel där det bor väldigt otäcka varelser. Allt handlar om att överleva nätterna.


House of Ashes kommer precis som sina föregångare vara ett så kallat “Pass the remote”-spel där du kan spela upp till fem stycken på samma konsol men att du, precis som det låter, passar vidare kontrollen så styr man sin egen karaktär.


Nu har vi äntligen fått lite game play och visst bådar det gott.The Dark Pictures: House of Ashes släpps 22 oktober till Xbox Series X/S, Playstation 5, Xbox One, Playstation 4 samt PC

skrivet av stefan

Netflix-Gaming har släppt sina första spel i Polen

vi kunde tidigare i veckan rapportera att Netflix kommer att börjar med spel och nu är det här.

Netflix i Polen har nämligen släppt två Stranger Things-mobilspel som det går att testa på under en viss tid. Dessa två spel fick namnet “Stranger Things: 1984” och “Stranger Things 3:The game“.


Hur dessa spel ser ut är okänt men enligt Talkesport.com så finns endast i biblioteket för dig som har Google Play Store i Polen, det finns alltså inte till IOS än.

skrivet av stefan

Det tidsresande tonårsdramat "Life is Strange" är på väg att bli tv-serie

Det första spelet i Dontnod Entertainments serie "Life is Strange" följer vi den 18 år gamla Max Caulfield, som upptäcker att hon har förmågan att spola tillbaka tiden när hon anländer till sin nya skola. Precis som i många andra berättelser om tidsresor blir det så klart konsekvenser, som hon och hennes bästa vän Chloe måste lösa.

En tv-serie baserad på spelen behöver inte nödvändigtvis följa berättelsen om Max Caulfield eller handlingen från "Life is Strange 2" eller det kommande "Life is Strange: True Colors". Det skulle även kunna bli bra om de lyckas fånga den säregna stämningen och tematiken från spelen, om det handlar om en ung individ som måste hantera sitt vardagsliv samtidigt som den har en superkraft.

skrivet av stefan

Ny Battlefield 2042-information har läckt

EA har hållit ett slutet test för sitt kommande spel Battlefield 2042 där det va strikta regler att ingenting ska få komma ut till allmänheten. Trots detta så har vi fått två klipp via Twitterkontot “COD and BF2042 Leaks” som lyckats komma över klipp på hur vapen och liknande kommer att fungera att skjuta med i Battlefield 2042.


Om ni däremot vill vänta och testa på vapen själva så kommer det bli en öppen betatest någon gång under septembermånad.Battlefield 2042 släpps 22 oktober till PC, Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S.

skrivet av stefan

Svenskutvecklade battle royale-spelet Bloodhunt släpps om en vecka

Om exakt en vecka släpper Malmöstudion Sharkmob sitt battle royale-spel Bloodhunt. Dock blir det en early access som släpps via steam.


Bloodhunt är då som jag redan skrivit två gånger, ett battle royale i vampyranda där det finns spelläge upp till 45 personer som drabbas samman. Det visar sig också att Bloodhunt kommer vara gratis.


Så, 7 september så släpps det till steam, graaaaaatis!


Har du tid över så kan du kika på denna video där de sammanfattar det viktigaste du behöver veta inför releasen.

skrivet av stefan

Diablo 2 Resurrected

Nu när sommaren lider mot sitt slut så får vi äntligen vårat efterlängtade gamingväder. Finns det något bättre än att sitta inne och spela när det är mörkt och kallt ute?

Detta firar vi med en Helkväll sär stefan kommer att köra Diablo 2 Resurrected från 20.00 – 03.00 på ett ungefär. Spelet släpps torsdag 23 september så jag tänkte då att vad passar inte bättre än att fira in helgen med att spela detta några timmar på fredagkväll/natt.

skrivet av stefan

September-månads Playstation Plus-spel har läckt

Innan september har börjat så verkar det som att vi redan nu kommer få reda på vilka spel vi kan spela som Playstation Plus-medlemmar. Det är Gamerant som skriver att September-spelen lyder: av Overcooked! All You Can Eat

Hitman 2

Predator: Hunting Grounds

I min mening vore jag väldigt tacksam för dessa spel speciellt Overcooked. Men vi får nog vänta i någon vecka till för enligt samma sida så kommer vi få ett officiellt inlägg den 1/9 om vilka spel det handlar om.

skrivet av stefan

sants row

Välkommen till Santo Ileso, en levande fiktiv stad i hjärtat av amerikanska sydväst. I en värld full av kriminalitet, där laglösa fraktioner slåss om makten, ger sig en grupp unga vänner ut på ett eget kriminellt företag när de stiger till toppen i sitt försök att bli Self Made.


Upplev den största och bästa Saints Row -lekplatsen som någonsin skapats; Santo Ilesos unika vidsträckta värld är bakgrunden för en vild, större sandlåda med spännande sidor, kriminella satsningar och blockbuster -uppdrag, när du skjuter, kör och vingar dig fram till toppen.

är ett intressant spel som tvspelsnytt ska har koll på

Marvel's Midnight Suns

Marvel's Midnight Suns är en ny taktisk RPG-roll i den mörkare sidan av Marvel-universum, som ställer dig ansikte mot ansikte mot demoniska krafter i underjorden när du samarbetar med och bor bland Midnight Suns, jordens sista försvarslinje.

skrivet av stefan

DetNaughty Dog “mass-anställer” till nytt multiplayer-spel

Håll i er, för nu har Naughty något stort på gång

Det har varit väldigt tyst kring spelstudion sedan Last of Us: Part II släpptes. Nu kan vi dock få ändring på det nu.

På deras officiella Twitter har dem nämligen gått ut med en fet jobbannons där flera olika positioner inom multiplayer söker.

De skriver i ansökan:

Vad tror vi? Last of Us-multiplayer eller ett helt nytt spel kanske? Det blir spännande att följa i alla fall.

skrivet av stefan

Rykte: Netflix börjar med spel

Netflix är världens största filmstreamingtjänst (det måste man ju få konstatera utan statistik). Nu har det börjat ryktas att de ska gå över till spel. Enligt Bloomberg så kommer det dyka upp spel under nästa år, sida med filmerna.

Vad för spel det rör sig om är i dagsläget oklart men i början är det väl mer prat om småspel och sedan kanske spel baserat på Netflix-serier.

Jaja, vi lär få höra mer om detta inom en snar framtid.

skrivet av Stefan

Gameplay till NHL 22 släppt

Som vanligt så kommer det ett nytt NHL varje år. Jag själv har spelat en hel del NHL 21 på sistone så detta blev en väldigt intressant nyhet för mig.


Den stora nyheten till årets upplaga är Superstar X-Factors vilket ger runt 100 NHL-stjärnor unika trick som endast de kan hantera.


NHL 22 släpps 15 oktober till PS4, PS5, Xbox One och Xbox Series S/X.

skrivet av stefan

Warhammer 40,000: Chaos Gate - Daemonhunters

Warhammer 40,000: Chaos Gate - Daemonhunters kommer år 2022 till dator det är bara den informationen som jag vet i nu läget

skrivet av stefan

Fler fuskare avstängda från Warzone

Problemen fortsätter för Activision och deras succéspel Call of Duty: Warzone. VI kunde tidigare meddela att 60 000 fuskare bannats och nu var det dags igen.


Raven Software meddelade på Twitter att ytterligare 100 000 konton har stängts av på grund av fusk för några dagar sedan.


Tyvärr så är det inte nog då det finns en hel del fuskare kvar, vilket är en av anledningarna till at jag själv la Warzone på hyllan.

skrivet av stefan

DokeV

Under Gamescom tidigare i veckan så var den stora överraskningen för mig DokeV. Jag hade inte hört så mycket om det och inte sett några bilder från det, jag blev positivt överraskad.

Utvecklarna förklarar:


“Dive into a gorgeous and lively world where Dokebi and humans live side-by-side!”


Vi vet inte så mycket mer än så, vi fick heller inget konkret releasedatum eller vilket format det släpps till. Vi får njuta av detta klipp fram tills vi får höra något mer.

skrivet av stefan

Läskig trailer släppt till Outlast Trials

då var det dags för lite gameplay till kommande skräckspelet Outlast Trials. Detta kommer då vara co-op-spel där du kommer kunna spela med upp till tre medspelare och tillsammans klara er ur denna skräck.


Vi har fått lovord att det kommer släppas under 2022, tyvärr har vi inget mer detaljerat datum.

skrivet av stefan

Jurassic World Evolution 2 visas upp


eNy trailer och releasedatum har kommit till Jurassic World Evolution 2. Precis som i den första upplagan så går det ut på att bygga din egen Jurassic Park-värld. Klippet är en Alpha-visning vilket betyder att det inte är riktigt gameplay.


Jurassic World Evolution 2 släpps 9 november till Xbox One, Xbox Series X/S, Playstation 4, Playstation 5 och PC.

skrivet av stefan

Horizon Forbidden West har fått releasedatum

Gamescom har sitt event nu och det fortsätter ramla in releasedatum och liknande på kommande spel. Nu senast har vi fått reda på att Horizon Forbidden West släpps 18 februari 2022.


För er som inte orkar vänta tills dess innan ni spelar Horizon så kan jag komma med ett glädjande besked att föregångaren, Horizon Zero Dawn, har fått en patch till Playstation 5-versionen som gör att det kan spelas i 60 bilder per sekund.


Så 18 februari 2022 släpps Horizon Forbidden West, endast till Playstation-konsolerna.

skrivet av stefan

Äntligen! Halo Infinite släpps 8 december

krisDå var det ÄNTLIGEN dags. Halo Infinite, som skulle bli releasespelet till Xbox Series X/S för drygt ett år sedan har blivit försenat, och försenat, och försenat. MEN, nu ska i alltså få lägga vantarna på spelet och det redan under detta år.


Det har ju som sagt tidigare ryktats om “Holiday 2021” och det stämmer väl ganska bra då vi fått releasedatumet 8 december. Detta annonserades på Gamescom under kvällen.


Så, ladda batterierna, för 8 december är det dags, och av allt att döma så släpps det dag ett till Xbox Game Pass.

skrivet av Stefan

Dodgeball och Fotbollstennis blir två nya spellägen i FIFA 22

I vanlig ordning så släpps det ett nytt FIFA varje år, oftast är det inte några större nyheter mer än uppdaterade trupper samt förbättrad grafik och liknande. Till FIFA 22 så är det dock annat.


Spelläget som introduceras heter Volta och det kan väl jämföras lite med FIFA Street-spelen där det är mer fokus på att finta upp din motståndare på mindre ytor än att spela 11 mot 11. Vi kommer även kunna spela en hel den andra partylägen som dodgeball, fotbollstennis, väggen och liknande.

Totalt blir det åtta stycken partylägen.


Detta gör dock att storyn försvinner som de har haft med i de senaste upplagorna av FIFA och mer och mer fokus läggs alltså nu på multiplayer/partylägen.


FIFA 22 släpps 1 oktober till PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S och PC.

skrivet av stefan

Semesterspelet The Touryst är på gång till Playstation

The Touryst har varit tillgängligt på PC, Switch och Xbox sedan 2019 och nu verkar det som att Playstation-spelare får chansen att spela det på sina konsoler. Det är nämligen på väg att släppas till Playstation 4 samt Playstation 5.

The Touryst är ingenting jag själv spelat men av gameplay att döma så går det ut på att resa runt och chilla på olika semesterorter. Sen har du självklart olika pusselmoment och motgångar som ställer till det på semestern.


The Touryst påminner väldigt mycket om grafiken på Minecraft och detta indiespel har fått väldigt mycket positiv kritik.


Det släpps den 9 september till både Playstation 4 och 5.

skrivet av stefan

Se gameplay till Forza Horizon 5

Under E3 2021 fick vi se Forza Horizon 5 och det såg magiskt ut. Idag har vi fått ännu mer gameplay att ta del av. Under kvällens Xbox-event visades det upp och vi kan se att det kommer bli en öppen värld som du kan åka runt i.

En hel del olika miljöer hinner de också med att trycka in i denna 8-minuters video.


Forza Horizon 5 släpps den 9 november till Xbox-konsolerna samt PC.

skrivet av stefan

Kojima vill göra nytt äventyrsspel tack vare 12 Minutes

12 Minutes släpptes förra veckan och har fått finfina betyg. En som speciellt gillar det är spelutvecklaren Hideo Kojima som ligger bakom en hel rad fina spel.

Han gillar det såpass mycket att han hintar om att det kanske blir ett eget äventyrsspel för honom. Efter att ha öst beröm över spelet så avslutar han i en annan Tweet med:


“Kinda make me want to create another adventure game.“


Det är såklart väldigt lite att gå på men som spelutvecklare får man passa sig för vad han Twittrar om. Vi får avvakta och se.

skrivet av stefan

Call Of Duty: Vanguard utannonserat

Då är det äntligen officiellt! Efter månader av rykten så har Sledgehammer gått ut med att det kommer att släppas ett nytt Cod som får namnet Call of Duty: Vanguard.

En annat stort frågetecken har varit under vilken tidsepok som kommande CoD kommer utspelas sig runt och även här stämde ryktena om att vi går tillbaka till andra världskriget igen.


Det var ju endast fyra år sedan som Sledgehammer släppte Call of Duty: WWII så man kan ju tycka att det är lite för tidigt för ännu ett andra världskrig-spel. I Vanguard kommer vi få spela som fyra olika individer utspridda över hela världen.


Call of Duty: Vanguard släpps 5 november till PC, Xbox samt Playstation-konsolerna.

Life is Strange: True Colors

Det börjar närma sig release av Life is Strange: True Colors och vad passar då bättre än dom 13 minuters gameplay. i klippet ser vi Alex vandra runt i en gammal skivbutik och tuffa minnen kommer tillbaka. Alex har förmågan att läsa av andra personers känslor vilket vi får bekanta oss med i videon.


Life is Strange: True Colors släpps 10 september och det släpps på PC, Playstation 4 & 5, Xbox One, Xbox Series X/S och Stadia.

Nintendo visar gameplay till Pokémon Diamond/Pearl-remakes!

Nintendo hade sitt Pokémon-event idag och där fick vi se mer bilder från kommande spelen Diamond/Pearl.

För er som missade så kan ni se klippet här.

Vi fick mer information angående din rival du kommer stöta på samt så introduceras några gymledare och liknande.

Pokémon Diamond/Pearl släpps 19 november till Nintendo Switch.

skrivet av stefan

Stardew Valley släpps till Game Pass i höst

Stardew Valley släpptes första gången 2016 till PC. Tyvärr är det inget spel jag själv spelat men det kan bli ändring på det för…. nu är det äntligen dags att hoppa in i Game Pass-biblioteket. Eller snart i alla fall.

Vi har inte något direkt datum på när det blir men hösten är ju här så det kan inte vara alltför långt bort.

Stardew Valley finns tillgängligt på till PC, PS4, Xbox One, Switch och mobiltelefoner idag.

skrivet av stefan

Kan vi ha ett nytt Civilization på gång?

Civilization är inte ett lätt ord att skriva, så mycket kan jag säga. Däremot är det en bra spelserie och nu har det börjat ryktas om att ett nytt Civilization ska vara på gång. Varför dessa rykten? Jo för Firaxis, som ligger bakom spelen, har nämligen gått ut med en jobbannons där de söker en person som ska ha “Knowledge and passion för world history” och att det handlar om ett kommande “AAA strategy title“.


Visst kan det vara något helt annat men

man måste få drömma lite. Det var nämligen ca 5 år sedan som Civilization VI släpptes. Så visst är det dags för ett nytt spel känner jag.


skrivet av StefanGhostwire Tokyo

det blir tyvärr inget Ghostwire: Tokyo i år som planerat. Taken var att spelet skulle släppas i oktober men nu har utvecklarna gått ut på darers officiella Twitter och bekräftat att det kommer att släppas under tidigt 2022.

Det skriver i uttalande att det vill få ut spelet till oss så fort det bara går men det måste tänka på hälsan på de som jobbar med spelet.

Evil Genius 2

Evil Genius 2 kommer till kommer till konsoler Dominera världen från din soffas komfort, eftersom Evil Genius 2 kommer till PS4, PS5, Xbox One, Xbox X/S och Game Pass Q4 2021.

se lite mer av Pokémon Legends Arceus som släpps den 28 januari 2022

På dagens Pokémon-event fick vi se 11 minuter av kommande Pokémon Legends Arceus. I klippet får vi bekanta oss i både stridssystemet samt den nya öppna världen. Vi fick även se hur det kommer se ut att fånga Pokémons och för er som inte vet så är det uppbyggt på det sättet att du kan kasta bollar i det fria, du behöver alltså inte gå in i en “battle”.

I klippet får vi även se en del underbara miljöer vi kommer stöta på.

vi fick även ett Releasedatum, 28 januari 2022.

skrivet av stefan

Company of Heroes 3

Trots att Relic Entertainment planerar att lansera Age of Empires 4 om några månader har de jobbat på ett nytt, annat, strategispel också - i hemlighet. Designat för att bli nästa stora del i den kritikerkrossade Company of Heroes-serien är Company of Heroes 3 nu äntligen utannonserat. Vi har fått möjlighet att testa en tidig pre-alfa av spelet för att få någon slags vag uppfattning om vad vi kan förvänta oss när det väl släpps.

skrivet av stefan

F1 2021

Det finns vissa på redaktionen som följer F1 nästintill slaviskt. Jag är inte en av dessa. Jag brukade följa det "på den gamla goda tiden", men numer blir det mest att följa resultaten. F1-spel däremot, det har jag koll på. Jag minns när jag brukade spela Formula One 2001 till Playstation och jag valde nästan alltid Pedro de la Rosa. Mest för att det var kul att spela som en underdog. Intresset för serien har hållit i sig och jag är glad att meddela att årets upplaga nog är den bästa av dem alla.

skrivet av Stefan


Crash Drive 3

För mig, har det alltid funnits plats och tid för att djupdyka i spe,l av den här typen som ett slags avbräck från alla den hyperrealistiska simulatorracing som jag pysslat med på ett eller annat sätt sedan 2004. Jag har vid mängder av tillfällen varvat exempelvis GP Legends med Mario Kart 64, eller GTR 2 med Twisted Metal eller Mashed: Fully Loaded och när Crash Drive 3 nu släppts, har det fungerat på samma sätt. Jag har växlat mellan att pressa och trimma varvtider i Automobilista 2 i Tvspelsnytt Racingsimulator med att jaga enorma badbollar i min toktrimmade, nitro-utrustade pansarvagn (haha) och även om det här spelet knappast är fritt från bekymmer eller minuspunkter, är det roligt. Stundtals hysteriskt roligt.

skrivet av stefan

end of dragons försenas till 2022

Denna gång handlar det faktiskt inte om ett helt nytt spel som blivet försenat, eller ja, det gör det ju i och för sig. Det jag pratar om är nämligen att Guild Wars 2- expansionen End of Dragons skjuts upp till nästa år

Guild Wars släpptes första gången den 2012 och därför är det såklart kul det fortfarande släpps expansioner. så ni som väntat på detta får vänta lite lägre tyvärr

skrivet av stefan

Se mer gameplay till kommande Deathloop

Igår höll Sony sitt State of Play där de visar upp nya spel och liknande. Fokus igår låg på Deathloop som släpps efter sommaren.

Deathloop är då ett typ av loop-spel, där du som spelare tyvärr kommer dö ett flertal gånger och det viktiga är då att samla på dig information samt annat viktigt runt om på banan som du sedan kan använda dig av i nästa runda för att ta dig vidare.


Deathloop är planerat att släppas 15 september och blir då till Playstation 5 och PC.

skrivet av stefanÄr Metro Exodus världens snyggaste spel?

Mero Exodus var redan ett rejält stycke ögongodis till den föra generationen och nu kommer det nysläppta versionen till Playstation, Xbox Series S/X samt PC har den visuella upplevelsen med 4A Games Actionskjutare fått sig en rejäl spark in i den nya generationens hårdvara med en mycket bättre förbättrad bilduppdatering, snyggare grafik, ray tracing och stöd för Dual Sense-kontrollens oförskämt tillfredsställande funktioner. Vi på Tvspelsnytt har tagit ännu ett djupdyk ner i det dystopiska Ryssland för att ta reda på exakt hur snygg i gälningen Metro Exodus faktiskt är.

skrivet av Stefan fischerström

Rykte: Ghost of Tsushima får uppföljare/expansion

Ghost of Tsushima släpptes under 2020 och har fått skyhöga betyg världen runtom. För mig fick spelet 7/10.

Självklart blev jag glad nu när det ryktas om att det blir en uppföljare/expansion. Det är Gamerant.com som var snabba med en rapportera att spelet kommer heta heta Ghost of Ikishima och kommer då utspela sig på just ön Ikishima som är närliggande till Tsushima. Den ska dock vara mindre till storleken så det låter som att det endast kommer bli en expansion av något slag, men det tackar man inte nej till.

Det går även att läsa att de planerar att släppa Ghost of Ikishima redan under 2021. vi får avvakta och ser mera

skrivet av Stefan

Nytt Silent Hill-spel på gång

Det har ryktats lite smått att ett nytt Silent Hill-spel och nu verkar det vara på gång. Enligt Screenrant.com så är det Bloober Team (som utvecklade The Medium) och Konami som ingår ett samarbete och kommer utveckla spelet tillsammans.

mer än så vet vi inte i nu läget

skrivet av Stefan

Steams sommarrea bjuder på fina rabatter

Även i år är det dags för Steam att ha sin härliga sommarrea. Ett perfekt tillfälle om det är något spel du tidigare velat testa på men känt att det varit för dyrt.


Se tillexempel dessa härliga deals:

Sea of Thieves – 26,79€ (-33%)

Dark Souls 3 – 14,99€ (-75 %)

Death Stranding – 23,99€ (-60 %)

Sekiro: Shadows Die Twice – 29,99€ (-50 %)

Halo: The Master Chief Collection – 19,99€ (-50 %)


Som ni ser så är det en hel den fina spel, så passa på!

skrivet av Stefan

Nintendo vill inte avslöja titlen på Breath of the wild 2

Under årets E3 fick vi mer information kring “Breath of the Wild 2” som vi så fint kallar det. Det kommer förmodligen få en annan titel men det är ingenting Nintendo kan gå ut med än så länge. Anledningen är att det kommer ge för mycket storyledtrådar kring vad spelet handlar om och därför väljer de att hålla det hemligt ett tag till. Frågan är vad vi får för titel.


Breth of the wild 2 släpps runt julen 2021 men vi har inget datum mer specifikt datum än så

skrivet av stefan

Rykte: Nytt Dead Space visas upp i sommar

Det har florerat manga rykten om att det ska släppas ett nytt Dead Space inom kort dör EA kommer hålla ett event i sommar och visa upp det. Techradar skriver att det är dock inte rör sig om någon uppföljare, utan att det bör klassas som någon typ av remake på de tre första spelen. kan det betyda en fet Dead Space- box i upphottad grafik.

skrivet av stefan

Rykte: Bloodborne-remaster släpps till Playstation 5

Vi fortsätter med lite rykten nu när det inte finns så mycket annat att skriva om. Denna gång handlar det om Bloodborne som, enligt Twitteranvändaren Soulshunt, kommer släppas till Playstation 5.

Han poängterar i sitt inlägg (som jag översatt med Google Translate) att det inte kommer släppas någon uppföljare på ett tag men att det kommer en remaster som släpps redan i år.


Så för er som funderat på att spela igenom detta och har en Playstation 5, avvakta lite.

Nitnnendo E3-event ikväll

Ikväll är det ärligen dags för Nintendo att Presentera sig under E3. Detta gör de via en livestream 18.00. vi kommer att följa det och Tvspelsnytt kommer att följa det i kväll.

Skrivet av stefan

Windlands 2 ör en återgång till den extremt populära världen av Windlands. den här gången kan man njuta av detta fantastiska land med upp till fyra vänner när du svänger genom ruinerna av en fallen värld. Beväpnar med gripkokar och båge ger du dig ut på din resa för att förströ de gigantiska titanerna och rädda världen.

Windlands 2 kommer att finnas i bokformat på PlayStation VR för sensommaren 2021


FAR: Changing Tides

ÅNG: ÄNDRA TIDVATTEN

Ge dig ut på en ny resa i FAR: Changing Tides, ett atmosfäriskt fordonsäventyr i den postapokalyptiska världen som först introducerades i det prisbelönta FAR: Lone Sails.Följ huvudpersonen Toe, som befinner sig fångad i ett drunknat landskap med inget annat än ett övergett fartyg att ringa hem. Utforska en vackert realiserad översvämmad värld, möt pussel både över och under ytan, och upplev spänningen med att kapta ett unikt sjöfartsfartyg.

Kommer hösten 2021 till PC, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series S | X, PlayStation 4 och Xbox One.

skrivet av stefan

E3 2021: Här är gameplay till kommande Guardians of the Galaxy-spelet

Square Enix höll sitt event igår och det var, enligt oss, ett väldigt blekt sådant. VI fick inte se så mycket spännande och det var mer fokus på spel till smartphones än konsol.

Men vi fick åtminstone se bra mycket från kommande Guardians of the Galaxy.

Marvel’s Guardians of the Galaxy släpps 26


oktober 2021 till Xbox One, Xbox Series X/S, Playstation 4, Playstation 5 och PC.

skrivet av stefan

E3 2021: Se gameplay till Kena: Bridge of Spirits

Kena: Bridge of Spirits har länge varit ett av de spel som vi på Spelkväll sett framemot väldigt mycket. Vi vet sen tidigare att det släpps i augusti och nu har vi fått mer gameplay att ta del av.

Bara jag som känner Pikmin-vibbar?

Releasedatum: 24 augusti till Playstation-konsolerna samt PC.Xbox har ett nytt event redan nu på torsdag

Microsoft är klart de som haft de bästa eventet hittills under E3. ikväll är det dock dags för Nintendo så vi får se om det kvarstår så. Hur som helst så verkar det som att de inte hade tid att visa exakt allt de ville för ska de nämligen ha ett “Xbox Games Showcase Extended”.

Det är Parris Lilly som skriver på sin officiella Twitter att han kommer hålla i eventet som äger rum nu på torsdag 19.00

vad tro vi? Fler spel


E3 2021: Microsoft Flight Simulator till Series X/S

oj snyggt det är, Microsoft Flight Simulator. som jag testade på första gången på X019 förra året och fick beröm för min flygning. Dock var det såklart en helt annan känsla där då de hade hela cockpiten man kunde flyga i.

Hur som släpps Microsoft Flight Simulator till Xbox Series X/S 27 juli och i samband med detta så får det även en top Gun expansion.


E3 2021: Eventets snyggaste! Forza Horizon 5 utannonserat

Microsoft avslutade sitt event med en riktig grafikbomb! Forza Horizon 5 såg helt fantastiskt ut. Från en börjar satt jag och Robin och chansade på flera olika äventyrsspel, man trodde verkligen inte att det var ett bilspel i början.

Men det var det.

Forza Horizon 5 släpps redan 9 november i år och det blir Xbox-exklusivt.

skrivet av stefanRed Fall

Under Xbox och Bethesda-event så fick vi en trailer på det nya spelet inget dödar en semester som en legion av vampyrer som invaderar din stad, och bita tillbaka med en grupp till fyra spelare kan man spela ett nytt co-op-spel från ArkaneStudios kommer exklusivt till Xbox

skrivet av stefan


e3 2021: Among US

Under Xbox och Bethesda-event så fick vi en trailer på det nya Among US

Fler misstänkta, fler bra tider. 15 spelarlobbyer kommer den 15 juni på alla tillgängliga plattformar

skrivet av stefan


e3 2021: the shroom & Doom

Under Xbox och Bethesda-event så fick vi en trailer på den the Shroom & Doom uppdate

kommer den 30 juni

skrivet av stefan


e3 2021: The Outerworlds 2

Under Xbox och Bethesda-event så fick vi en trailer på det nya The OuterWorlds2:

Vi presenterar ett äventyr som du inte kan ha ännu och finns ingen releasedatum en

skrivet av stefan


E3 2021: Halo Infinite visades upp i förbifarten

Det vi trodde skulle bli den tunga avslutningen och den stora bomben visades sig bara bli en i mängden tillslut. Halo Infinite visades upp någonstans i mitten av eventet där vi fick se riktigt fräck trailer. Det mesta fokuset låg på multiplayer- delen då det påstår att se har fullt upp med utvecklingen av spelet valde det att inte ha någom stor visning här. Man kan verkligen se att det har lagt ner otroligt mycket tid på detta och kanske var det ett smart drag att skjuta upp det från 2020.

Dock vågar det fortfarande inte ge oss ett releaseadatum så vi får nöja oss med Holiday 2021, vilken betyder runt jul


Far cry 6

Under Xbox och Bethesda-event så fick vi en trailer på det nya Far Cry 6

Grattis Yara på något sätt som behövs. Även om det innebär att gå ihop med en alligator. och kan se mera

skrivet av stefan


E3 2021: Charmiga Replaced ser riktigt bra ut

jag bli glad när Replaced visades upp. Ett actionspel som verkligen blandar både nytt och gammalt med charmlig pixelgrafik.

Releasedatum: 2022


E3 2021: nu är det dags för att spela Online igen

Under Xbox och Bethesda-event så fick vi en trailer på det nya Elder Scrolls Online: Console Enhanced kommer den 15 juni och man kan göra mycket mera

skrivet av stefan


E3 2021: det sog väligt bra spel

12 Minutes är ett kommande äventyr/thriller-spel där du som spelare bli attackerad av en polis/detektiv i ditt hem. Polisen påstår att din fru är en mördare och helt plötsligt ligger du död på marken. Detta är ett “loop-spel” om man kan säga så, där du har fastnat i en tidsloop och får uppleva samma scen om och om igen

jag förstår om det låter rörigt, det tycker jag med. det värkar ett bara spel som dom visar upp.

12 minuters släpps 19 augusti, endast till Xbox-konsolerna.


Hades

Under Xbox och Bethesda-event så fick vi en trailer på det nya Hades som handlar att ta sig hut från helvetet

kommer till PC


E3 2021: mer action från Battlefield 2042

Battlefield 2042 har varit den stora snackisen senaste dagarna efter att de hade sitt egna event i onsdags dör vi fick en hel del information om spelet.

kommer på Xbox/Bethesdas-event fick vi en riktigt actionladdad trailer som ni se här nedanför.

Battlefield 2042 släpps 22 oktober till PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S

skrivet av Stefan


E3 2021:Psychonauts 2 släpps i år

Psychonauts 2 visades upp där vi även fick en trailer, och eftersom Microsoft slutfört uppköp av Double Fine, som utvecklar Psychonauts 2 så kommer spelet släpps i dag ett Xbox Game Pass

Releasedatum fick vi också: 25agusti 2021 till PC, Xbox-Konsolerna samt Playstation 4.

skrivet av stefan


den nya uppdateringen till Fallout76

Under Xbox och Bethesda-event så fick vi en trailer på det nya Steel Reign-uppdateringen till Fallout76 kommer den 7 juli.

skrivet av stefan


black blood 4

Under Xbox och Bethesda-event så fick vi en trailer på Black blood 4 som är ett co-op spel som man kan spela upp till 3 spelare

BlackBlood 4 släpps den 12 oktober 2021

skrivet av stefan


E3 2021: vissa dom Contaband

Under Xbox och Bethesda-event så fick vi en trailer på Contaband kommer har en öppen värld så du kan spela med dina vänner vi vet inte när releasedatum är en.

skrivet av stefan


E3 2021: Jack Sparrow hälsar på i Sea of Thievens

Det väldigt otippat att Jack Sparrow skulle hälsa på i gårdagens event, men det gjorde han, för han kommer nämligen att få ett eget tillägg till Sea of Thieves. Det blir då ett story-äventyr kallat “A Pirates Life” som kommer släppas 22 juni 2021, kostnadsfritt.


E3 2021: Avatar: Frontiers of Pandora som kommer 2022

Under Ubisoft Forward-eventet så visades Avatar: Frontiers of Pandora som kommer 2022 mer information kommer

skrivet Stefan


E3:2021 Starfield släpps under 2022

Microsoft höll igår event under E3 och det helt klart det bästa eventet hittills. De matade ut spel!

Först ut var Starfield som det ryktats ett tag om där den stora snackisen har varit, Xbox-exklusiv eller inte? det blir den i alla fall. vi fick se mycket gamepley men vi fick ett releasedatum och det är så fram som 11 november 2022. Endast till Xbox-konsolerna samt förmodligen PC.

skrivet av stefan


E3 2021: Stalker 2 visades upp

Vi fick även en liten förhandstitt på det kommande Stalker 2. Det vi fick såg ut som ett äventyr i Tjernobyl med riktigt otäcka mutanter. Min första känsla är att det kändes ganska så stelt spelmässigt, men vi får hålla tummarna att det blir ett kanonspel.

Stalker 2: Heart of Chernobyl släpps 28 april 2022.

skrivet av Stefan


E3 2021: ett roligt spel för hela familjen

Under Ubisoft Forward- eventet en ny trailer på Riders Republic kommit fram du kan bland annat snowboard, och cykla, skidor, och mycket mera

Riders Republic kommer att släppas den 7 september

skrivet av Stefan


E3 2021: Trailer för Rainbow Six Siege

Under Ubisoft Forward-eventet en ny trailer för Rainbow Six Siege kommer mer information säger North Star nästa vecka

skrivet av Stefan


Just Dance 2022 bli ett roligt spel för alla

Under Ubisoft Forward-eventet har Just Dance 2022 vissas upp det är ett familjer spel som alla kan vara med på.

det kommer att har släppas den 7 November 2021

skrivet av Stefan


E3 2021: Nya Brawlhalla + Turtles

Under Ubisoft Forward-eventet har en ny trailer för Brawlhalla och Teenage Mutant Ninja Turtles det kan bli ett nytt spel för hela familjen

Brawlhalla och Teenage Mutant Ninja Turtles släpps den 16 juni

skrivet av Stefan


E3 2021: The Crew 2

Under Ubisoft Forward-eventet har The Crew 2 kommer att släppas den 7 juli

och mer information kommer

skrivet av Stefan


E3 2021: det kommer en ny expansion

Under Ubisoft Forward-eventet nya fick vi se det nya expansion till Watch Dogs: Legion,

kommer att släppas den 6 juli 2021

skrivet av Stefan


E3 2021Mario + Rabbids: Sparks of Hope utannonserat!

Under Ubisoft Forward-eventet har Mario+Rabbids: Sparks of Hope visats upp till Nintendo Switch. Detta är alltså uppföljaren till strategispelet Mario+Rabbiets: Kingdom Battle som jag älskade när det begav sig.

Denna gång ska Mario och hans vänner, tillsammans med alla rabbids, ut i universum från förstörelse.

skrivet av stefan


E3 2021: vissade Nya For Honor

Under Ubisoft forward-eventet har vi en ny Theiler på Mirage For Honor ett releasedatum har vi inte en men vi åter kommer med det.

skrivet av Stefan


E3 2021: nya trailen på Trackmania

Under Ubisoft Forward-eventet har en ny trailer för Trackmania det kan vara ett roligt spel för hela familjen.

Trackmania kommer i sommar men vi har inget datum på det.


E3 2021: lär dig spela gitarr med rocksmith+

Under Ubisoft Forward eventet har tjänsten/ Rocksmith+ visats upp. Detta är väl mer av ett hjälpmedel än ett regelrätt spel som används för lära sig att spela gitarr, vilket säkert är väldigt roligt för dem som är musikälskare eller den som vill lära sig plinga lite på gurun.

Rocksmith+ är en prenumerationstjänst som går att använda via en app som man laddar ner, där du kan öva på tusentals låtar.

skrivet av stefan


E3 2021 se gampley från andra Assassin’s Creed Valhalla expansion

under Ubisoft Forward-eventet har den andra expansionen av Assassin’s Creed Valhalla visats upp med en liten gamepley.

Det har namnet The Siege of Paris ser ut att bjuda på mer vikingaction. Dessutom har man planer på att släppa många fler expansioner pack hoppas vi på.

skrivet av stefan


E3 2021 Ny trailer för far cry 6!

Under Ubisoft Forward-event har en ny trailer för Far Cry 6 visats upp. Här får vi bland annat se mer av den otäcka diktatorn Antón Castillo som lyckas med att skapa obehag kring sig

skrivet av stefan


Dark Pictures House of Ashes

Irak 2003. skuggan av Zagrosbergen kommer en militär enhet bli beskjutna av irakiska styrkor Den resulterande brandbekämpningen orsakar en jordskalv där båda sidor faller i ruinerna av ett begravt sumeriskt tempel. Med all kommunikation avbruten är våra huvudpersoner fångade i en skrämmande underjorden som de måste navigera för att fly, omedvetna om att något gammalt och ont har vaknat till liv i skuggorna och har hittat nytt byte att jaga.

innan en djupare titt på House of Ashes gamepley som kommer den 27 maj kl 18.00 då får vi en första glimt av sin unika atmosfär i teaser trailer! vi får säker veta mer om spelet på E3 mässan.

Spelet kommer finnas tillgängligt 22 Oktober 2021 på Xbox Series X/S, Xbox One, PS5, PS4, och PC.

skrivet av Stefan


Koch Media Visade upp igår

Även om det känns som E3 dra igång idag så hade Koch Media sitt event i går. Där visades Dolmen upp, detta är alltså ett nytt spel för er som fick för er något annat.

Dolmen är ett rollspel i skräckanda och det släpps under 2022 till PC, Xbox, Playstation-konsolerna.

skrivet av Stefan


E3 2021 Ny trailer för Rainbow Six Extraction

Under Ubisoft Forward-eventet har nu en ny trailer för Rainbow Six Extraction visats upp. det är ett co-op-spel för en till tre spelare. Av att bedöma av trailen vekar det vara actionpackat och dramatiskt.

skrivet av Stefan


Elden Ring släpps januari 2022

Igår var det Summer Game Fest där vi får se en hel del kommande spel, det absolut största var såklart Elden Ring där vi fick både gameplay och ett releasedatum, och det ser onekligen häftigt ut.

Via ett pressutskick fick vi informationen att Hidetaka Miyazaki, som ligger bakom Dark Souls- spelen är med i utvecklingen tillsammans med George R.R. Martin som ligger bakom en hel del fantasybcöker som Game of Thrones. Låter minst sagt som en spännande blandning

Elen Ring släpps den 21 januari 2022 till PC, PS5,PS4,Xbox One och Xbox Series X/S.

skrivet av stefan


Nu börjar E3! Här kör Tvspelsnytt Live

idag böjar E3 Mässan med Bland annat Ubisoft håller sitt event ikväll 21:00 Vi På Tvspelsnytt kommer att följa E3 mässan fullt ut

skrivet av stefan

Martha is Dead

I Martha is Dead Intensiveras konflikten det tyska allierande styrkor när en kvinnas kropp hittats drunknad. Hennes tvillingsyster måste hantera fölustens trauma, medan sanningen om det brutala mordet höljs in av mystisk folklore och krigets extrema skräck.

släpps 4 kvartalet 2021 och släpps till PS4, PS5, Xbox Series X/S. och PC

skrivet av Stefan


Summer Game Fest utlovar många spänade Nyheter

Vi alla går ju och väntar tills på 12 juni då E3 startar. Det vi inte får glömma är att vi nu på torsdag kommer få njuta av Summer Game Fest-stream som hålls Geoff Keighley.

Via sin Twitter kunde han avslöja att vi kommer får ta del av över 30 nya spelsläpp och massvis med efterlängtade uppdateringar.

skrivet av Stefan

Pokémon-liknande coromon vissas upp på E3

Mycket kommer vi få se på E3, det kan vi vara så säkra på. Nu har vi fått information om att Coromon, som ser ut som de första Pokémon-spelen vi fick ta del av, kommer att vissas upp. Detta har de bekräftat via sin Twitter där de skriver:

Coromon släpps senare under året till Nintendo Switch, vilket datum vet vi dock inte en.

skrivet av Stefan

Här är Battlefield 2042

Efter många läckor så är det äntligen bekräftat Dice har jobbat på Battlefield 2042 och fick vi officiellt se idag vad är då Battlefield 2042?

Jo, fokus ligger endast på multiplayer lämnar kampanjdelen helt. Det är även anpassat mer till next gen-konsolerna där du kommer ha ett spelläge på upp till 128 spelare. på last gen däremot får du nöja dig med 64 spelare.


spelet utspelas sig under år 2042 där Ryssland och USA tagit makt över hela världen, och det är upp till resterande länder att välja sida mellan storländerna.


En sak som är väldigt nytt, även för mig, är att mitt i stridens hetta så huserar det naturkatastrofer som kan slå ner på kartan och liknande om jag förstått det rätt. Så det är bäst att hålla utkik efter tornados och stora sandmoln.


Battlefield 2042 kommer även att släpps med Battle Pass där du kommer kunna välja mellan gratisinnehåll eller om du vill betala och få mer innehåll. vi fick även information om att det vid release kommer finns sju spelbara kartor och en hel del olika spellägen. De gick även igenom de olika karaktärerna, där kommer ha en hel del nya specialists där de skiljer sig från varandra. Det ryktas att det finns ett tiotal specialists i spelet.


Jag känner verkligen att Battlefield är på väg mot rätt håll igen, och man nästan tro att det hämtat lite inspiration från konkurrenten Warzone i och med Battle Pass, större spellägen och liknande.

Battlefield 2042 släps den 22 oktober till


PC, Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S.

skrivet av Stefan

Crysis Remastered

som rubriken lyder, till hösten kommer ni kunna spela Crysis, Crysis 2, och Crysis 3, i mycket bättre grafik. just nu har vi inte fått så mycket information mer än att det släpps samtliga plattformar, alltså Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch och PC

skrivet av stefan

nintendo Direct 15 juni & Tvspelsnytt

Då har äntligen Nintendo gått ut med information när man kommer medverka under E3, Den sista dagen, alltså tisdagen 15 juni håller de sin Nintendo Direct som kommer pågår 40 minuter där vi kan lässa via pressmeddelande

skrivet av stefan

God of war: Ragnarok framflyttat till 2022

Det har tidigare varit snack om kommande God of War: Ragnarok skulle släppas 2021 men så blir det alltså inte. Santa Monica Studios, som ut

skrivet av stefan

& även Far Cry 6 visades upp samt releasedatum

Far Cry har ryktats att släppas under 2022 men Ubisoft vill annat. Vi fick i fredagens stream reda på att det släpps den 7 oktober i år.

Far Cry 6 släpps alltså den 7 oktober till Playstation4, Playstation5, Xbox One Xbox Series X/S och Stadia.

skrivet av Stefan

TVSPELSNYTT SKA SE E3 2021

snart är det dags för en av väldens största spelevenemang, E3 (är en Förkortning för Electronic Entertainment Expo).

vi på Tvspelsnytt kommer givetvis täcka så mycket vi kan av allt som händer på E3

skrivet av stefan

Battlefield 6 utannonseras 9 juni

Det varit mycket om Battlefield på sistone, för någon dag sen kunde vi på Tvspelsnytt berätta om en att det har kommit en trailer och nu har Battlefields officiella Twitter lagt ut en Tweet som lyder ungefär "Battlefield-Reveal. 9 juni". Misstänker att vi får ett releasedatum, gamepley samt titel på spelet då.

skrivet av stefan

äntligen! Far cry 6-gamepley visas upp i morgon

Far Cry 6 har blivet försenat till 2022 men nu får vi alla fall livstecken. de ska nämligen visa upp gamepley till spelet i en livestream under morgondagen.

Livestreamen kommer hållas på Ubisofts officiella Youtube och de statar igång 18.30 svensk tid.

om ni nu mot förmodan skulle missa detta så kommer självklart vi rappotera om det så ni kan vara lugna

skrivet av stefan

Dying light 2 är på gång

Techland hade som sagt ett litet event, eller snarare livestream, på sin Twitch-kanal där vi fick se sju minuter av Dying Light 2. det är en mörk stad du som spelare lever i och det se både vackert, och obehagligt ut.

Dying Light släpps den 7 december till Playstation 4, Xbox One, Xbox Series X/S och PC

skrivet av stefan

se gamepley från horizon forbidden west här

I torsdags hade Sony ett litet State of Play där de visade upp gameplay från kommande Horizon Forbidden West. I 14 minuter fick vi njuta av hänga strider med robot-varelser.

Vi fick inget releasedatum men vi vet att det ska släppas under 2021 till Playstation 4 och Playstation 5.

skrivet av Stefan

Pokémon Diamond/Pearl-remakes släpps den 19 novemeber

Vi fortsätter med fler releasedatum och denna gången rör det sig om Pokémon Brilliant Diamond och Pokémon Shining Pearl som är remakes på Diamond/Pearl.

Även detta bekräftades via Pokémons officiella Twitter. så det blir en hel del Pokémon framöver och för er som inte sett det

nu har även hela battlefield 6 trailern läckt

oj oj oj så det läcker information om stackars Battlefield 6, snart finns det inte mycket kvar att visa. Nu har även en trailer på ungefär 90 sekunder läckt och en gång är det på Rebbit

skrivet av stefan

grattis alla pc-spelare snart kan ni spela uncharted 4

Det är bra att gratta till er PC-spelare som inte äger ett Playstation och aldrig riktigt fått chansen att spela detta mästerverk. för nu kommer nämligen snart Uncharted 4: A Thief’s End till Steam.

Sony har ju tidigare meddelat att fler av deras spel kommer att lanseras till PC och senast ut Var Days Gone

skrivet av stefan

Playstation utlovar Horizon Forbidden west-gameplay på torsdag

det verkar hända grejer på torsdag, nu har Sony gått ut med att de håller ett State of Play där de kommer visa upp kommande Horizon Forbidden West. Sändningen kommer att hålla på under 20 minuter och om det visas något mer än gameplay till Horizon kan vi svara på.

Men har du inget för dig på torsdag 23.00 svenskt tid så tycker jag du ska gå in på Playstations Youtube-kanal och spana in eventet

skrivet av stefan

även Dying light 2 påstås visas upp imorgon torstag

det är mycket ska visas upp imorgon, under gårdagen kunde vi rapportera att både sonic och Horizon Forbidden West ska visas upp, och nu även Dying Light 2

Det är Pushsquare.com som meddelar att Techland ska hålla en livestream på sin Twitch-kanal där vi dock inte vet riktigt vad de ska visa upp mer än Dying Light 2.

21:00 drar det igång på deras Twitch-kanal Techland

skrivet av stefan

Pokémon Legends Arceus släpps Januari 2022

nu har vi äntligen fått ett releasedatum på ett av de spel som jag är mest taggad på framöver.

2022-01-28 så släpps Pokémon Legends Arceus där du kommer springa runt i en Pokémonvärld i en öppen-värld- format

Nu är ju frågan, lek med tanken att även BOTW 2 ett releasedatum runt januari, kan vi då vätta oss en Switch-Pro kanske? det vore ju något i alla fall.

Men, Jag antar att vi får mer information om just detta på E3 om drygt två veckor

skrivet av stefan

rykte: xbox utannonserar fem AAA-spel på E3

Det är nyhetstorka nu drygt 2-3 veckor innan E3, nu har vi dock fått ett spännande rykte att bita i. Det är nämligen ett insider- Rykte från Klobrille, som skriver såhär om Xbox:

Detta låter ju minst sagt spännande och frågan är om är fem nya titlar eller om han räknar in spel utan releasedatum i detta hur som helst, E3 får vi svar

skrivet av stefan

Battlefield 6-bilder läckta!

Den tidigare nyheten detta försvann av någon anledning men kommer den igen!

Vi vet sen tidigare att vi kommer få mer information Kring Battlefield 6 nu i juni. men nu har det läckts bilder igen Denna gång är det en användare på Rebbit som har gjort ett litet bildspel av läcka bilder som ni kan spana in här

skrivet av stefan

Sonic- Nyheter väntas på torsdag

På torsdag är det dags för en sonic-stream, detta bekräftar SEGA via sin officiella Twitter. vi kommer få se en första titt på några spännande kommande project och sen ska det firas in att sonic fyller 30 så som sagt, på torsdag 18.00 så väntas det hända sonic-grejor

skrivet av stefan

teaser släppt till nytt kusligt pinocchio-spel

Lies of P, som spelet kommer heta, ser ut att bli ett riktigt otäckt spel om man vänder sig till trailen som precis släppts. Tyvärr vet vi inte så mycket om spelet mer än vad står i beskrivningen

Lies of P inget släppdatum men det släppts till Playstation 5, Xbox Series X/S samt PC.

skrivet av Stefan

Ny trailer vissar upp de olika karaktärerna i back 4 blood

vi tidigare rapporterat om Back 4 Blood som har skjutits fram till oktober i år, men nu vi i alla fall en ny trailer. i denna trailer går de igenom mer om de olika karaktärerna där de har olika färdigheter och styrkor. Sen får vi ju såklart se väldigt många Zombies bli köttade.

Back 4 Blood släpps den 12 oktober till PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One och PC

skrivet av Stefan

vi har testat konockout City,

i fredags, på releasedagen så testade vi Knockout City som man kan klassa som ett spel "spökboll-spel".

skrivet av Stefan

Timesplitters gör comeback

Det var drygt 16 år sedan vi fick se ett Timesplitters senast, då var det Timesplitters: Future Perfect som släpptes 2005 Nu är det ett nytt på gång! Deep Silver skriver det nämligen på deras officiella Twitter:

skrivet av Stefan

nu flyter the last of us: part ii på mycket bättre på din playstation 5

När det kommer till sina Playstation-exklusiva spel så har Sony varit väldigt snabba på att lägga till en uppdaterad Playstation 5-uppgradering och nu är även det fixat på The Last of Us: Part ll.

Du kan nämligen ladda ner en ny patch som släpptes i dagarna vilket gör att du kan välja att spela med 30 eller 60 fps (Bilderutor per sekund).

Detta är då alltså inte Playstation 5-version men det återstår att se.

skrivet av Stefan


Bethesda och Xbox kör gemensam konferens på E3

Bethesda har tidigare haft sin egna tid på duken E3 men i år kör de ihop tillsammans med Xbox. Detta kommer väl inte som någon chock efter att Microsoft köpte upp just Bethesda tidigare under året.

IGN var snabba med att rappotera om detta där Matt Booty (som jag förövrigt snott en väska av) berätta att de inte har så mycket med Bethesdas spelsläpp att göra mer än att de kommer till Game Pass vid dag ett, såklart.

Det har varit rykten på sistone om Starfield där de säger att där de blir Microsoft-exklusivt. Hur som helst så verkar det som att det blir ett spännande E3 i år

skrivet av Stefan


ny trailer som visar upp Ratchet & clank-arsenalen

Det komnnande Ratchet & Clank: Rift Apart. Nu har vi fått en trailer som visar upp och tillbehör som du komma kunna använda dig av i spelet

Ratchet & Clank: Rift Apart släpps den 11 juni och blir Playstation 5-exklusivt

skrivet av stefan

Gta V släpps till Next-gen i november

jaha, då var det dags igen för GTA 5 att släppas, denna gång blir det next-gen. spelet har skrivande stund sålts i över 145 miljoner exemplar mer lär det bli eftersom Rockstar släpper det till next-gen-konsolerna Xbox Series X/S och playstation 5 i november.

Under bara detta år har GTA 5 sålts i över fem miljoner exemplar, vilket är imponerande för ett spel som släpptes för drygt åtta år sedan.

Hela spelvärlden skriker efter GTA 6 men Rockstar verkar nöjda sig med GTA 5 så länge försäljningen fortsätter som den gör.

skrivet av stefan

efter little hope, the dark pictures släpper nytt spel

The Dark Pictures Anthology fortsätter sin spelserie i skräckanda och denna gång heter spelet House of Ashes där du kommer spela som ett gäng militärer som finner ett tempel där det bor väldigt otäcka varelser. allt handlar om att överleva natten.

House of Ashes kommer precis som föregångångare vara ett så kallat "Pass the remote"-spel där du kan spela upp till fem stycken på samma konsol men att du, precis som det låter, passar vidare kontrollen så styr man sin egen karaktär.

Utgivarna är Bandai Namco utlovar en gamepley-trailer som vi får ta del av den 27 maj. The Dark Pictures Anthology: House of släpps under 2021 till Xbox Series X/S, Playstation 5, Xbox one, Playstation 4 och PC.

skrivet av Stefan

Nya detaljer till Mario Golf: super rush

den 25 juni kommer Mario Golf: Super Rush till Nintendo Switch och har fått en ny trailer med mer information.

i trailern ser vi en hel del av de olika slag du kommer kunna använda dig av samt så får du ta del av s6 olika spelbara karaktärerna. de är bra på olika saker och utrustade med sina egna unika specialslag.

sist men inte mist får vi ta del av fyra olika spellägena vi kommer kunna golfa på. Dessa är:

Speed Golf: Där spelarna startar samtidigt och tar sig genom banan med målet att sätta bolen i hålet först. Men man får passa sig för banas olika faror när du springer efter din boll.

Battle Golf: Detta spelläge är en mer hektisk variant där du spelar nio hål samtidigt. Den första av spelarna som sätter tre hål vinner.

Golf Adventure: Här går du från nybörjare till proffs. Du spelar och interagerar med de olika karaktärerna från Mushroom Kingdom. Du får erfarenhet och detta gör att du går upp i level.

Mario Golf: Super Rush släpps som sagt den 25 juni och det släpps endast till Nintendo Switch.

skrivet av Stefan

knockout city blir gratis de 10 första dagarna

Knockout City är ett konstigt nog en av de hetaste spelen som släpps i maj, och nu kommer du kunna testa det utan att betala för det. De har nämligen släppt en nya trailer där de går ut med informationen att från releasedagen den 21 maj så kan du spela det i tio dagar och känna på spelet. jag har en stark känsla av att det är flera stycken som kommer testa på detta och få en bra feeling för spelet så bara måste köpa det efterhand.

I dagsläget är det oklart hur mycket spelet kommer att kosta men det kommer att släppas till Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Playstation 5, Xbox Series X/S och PC

skrivet av Stefan

svenskutvecklade the ascent får releasedatum och gamepley

Uppsala-spelutvecklarna Neon Giant på de sista detaljerna till deras actonrollspel The Ascent. Tanken var att The Ascent skulle rulla ut i och med att Xbox Series X/S hade release under föra året men det blev försenat. Nu har vi fått ett datum och det är 29 juli. The Ascent släpps som sagt den 29 juli till PC, Xbox Series X/S och Xbox One. Om det kommer på Game Pass från dag ett?

skrivet av stefan

Rykte: Nytt Dånkey kong under utveckling

Vissa rykten är större än andra, och det här får väl anses vara ett riktigt spännande och ett stort rykte. det florerar nämligen runt på internet att Super Mario Odyssey-teamet håller på att utveckla ett nytt Donkey Kong 3D-spel

Enligt Nintendolife som hämtat informationen från Youtubern LonelyGoomba så är det mycket troligt att vi kommer få en utannonsering på E3 som startar den 12 juni.

det kanske är på tiden med ett nytt Donkey Kong spel då det senaste i raden släpptes för sju år sen.

skrivet av stefan

Skull & bones försenat till tidigast 2022

Förseningar på spel är är en vana nu och näst på tur är piratäventyret Skull & Bones. Ubisoft hade igår ett möte där vi fick ta del av deras budet och liknande och detta är tredje eller fjäre gången som Skull & Bones blir försenat. hoppas det är den sista.

skrivet av stefan

kommande dark alliance släpps till xbox

vi har sagt det förut men säger det igen har dessutom ökat med nästan med 10 miljoner nya användare på ungefär ett år, inte illa. Men det är väl inte så konstigt när vi får spel som Dark Alliance på releasedagen.

Dark Alliance släpps då 22 juni till PC, Xbox och Playstation.

skrivet av Stefan

Får vi ett kommande trollkarlen från Oz i mörk tolkning

Kanske har ni spelat Alice: madness Returns som släpptes i mitten av 2011. det är hur som helst baserat på barnboken Alice i Underlandet, dock står inte allt rätt till i underlandet och istället för mysig stämning så är det ett rent helvete med köttätande blommor och otäcka kryp.

Nu kan vi får en ny, mörk tolkning, av en populär barnfilm. American McGee, som faktiskt ligger bakom just Alice: Madness Return, har gått ut på sin Twitter med en liten teaser om att det kommer att släppas en tv-serie samt spel på Trollkarlen från Oz, med en liten twist. vi får vätta på mer information visst skulle kunna vara något!

skrivet av Stefan

battlefileld 6 kommer att släppas på last-gen ochså (ps4 och Xbox one)

Nu är det mycket battlefield 6-snack. i juni kommer få se mera av spelet och all sannolikhet ett releasedatum. Förhoppningsvis blir det under detta år. Vi har tidigare hört EA och Dice skriva på sin officiella hemsida:


spana in nya trailern till total war: Warhammer 3

Total War: Warhammer lll förväntas att släppas i slutet av 2021 och idag har det utlovats gameplay- trailer senare under dagen. så länge vi väntar på den så kan vi alla fall dela med oss av en lite trailer.

Nämen World of warcraft: burning crusade släpps redan i juni 2021

Tidigare i år kunde vi avslöja att Burning Crusade skulle släppas under 2021. nu har vi fått ett releasedatum, och det är snart! fösta juni kommer ni kunna spela den gamla klassikern som självklart kommer ha en del förändringar från när det släpptes för 14 år sedan.

Lär känna gabe chen i senaste spelet av Life is Strange: True colors

den 10 september är så dags att bänka sig framför skärmen och spela igenom uppföljaren till Life is Strange: True Colors. vi har tidigare fått övergripande bilder är vi se mera från byn och hemskheter som hade hänt. nu har vi fått en ny bilder där vi får lära känna Gabe Chen, som är storebror till huvudkaraktären Alex.

Gabe är ju anledningen till att Alex vänder hem till Haven Springs och påbörjar ett nytt liv, här får lite mer bakgrundsinformation om just Gabe och varför han är så viktigt för Alex.

Life is Strange: True colors kommer släppas den 10 September till PC, Playstation 4 & 5, Xbox One, Xbox Series X/S och Stadia.

skrivet av Stefan

battlefield 6 nyheter i juni

Tidigare var det bara ett rykten men om att skulle av täckas i maj månad men nu lutar det mesta åt att vi får se mer från spelet i juni. på deras officiella Twitter så har dem åtminstone givit oss en liten ordlek och det går väl inte att tolka på annat vis än att vi får se mer från spelet i juni.

vi vet som sagt ingenting om det nya Battlefield, förmodligen kommer det inte heta Battlefield 6 heller. vi vet inte heller vilket krig det kommer hämta inspiration ifrån. Men nästa månad vet vi förmodligen det.

skrivet av stefan

Snart release, här är gampley till kommande Biomutant

Vi är inne i en spännande månad med spelsläpp som Resident evil Village, Mass Effect: Legendary Edition, Deatloop, Biomutant och mycket mera! Till den


Biomutant släpps den 25 maj till Playstation 4, Xbox One och PC

skrivet av stefan

fler spelföretag klara för E3 2021

Som vi har skrivit tidigare så hade vi en hel rad med fina spelföretag/spelstudios som kommer delta och denna listan fylls på med Binge, Devious Eye Entertainment, Verizon, Square Enix, Gearbox Entertainment, Turtle Beach, Freedom Games och Xseed Games/marvelous USA.

12-15 Juni hålls E3 2021 och det sker digitalt.

skrivet av Stefan

Game builder garage utannonserat där du bygger ditt engna spel

Tidigare kom nyheter från Nintendo att den 11 juni släpper Game Builder Garage.

har du någonsin drömt om att skapa ditt eget spel? Den drömmen kan bli verklighet med Game Builder Garage.

I spelet ska du få lära dig grunderna i spelprogrammering på ett roligt sätt och det finns ett brett utbud av olika typer av spel. det släpps den 11 juni bara till Nintendo Switch

skrivet av Stefan

Nämn sony och Discord bildar samarbete

För några veckor sedan var det snack om att Microsoft skulle köpa upp Discord men uppköpet blev för dyrt och det blev inget av det nu har konkurrenten Sony tagit tillfället i akt och investerar i Discord. Hur detta samarbete ser ut vi i dagsläget inte men räkna med att kommer bli betydligt lättare att använda sig av Discord på Playstation.

skrivet av Stefan

Baldo: The guardian Owls

Redan 2019 utannonserades Balbo och något år senare visades det upp på Nintendo Indie Wold Showcase 2020. där fick det stor uppmärksamhet tack vare sina Zelda-vibbar. igår fick vi två olika gamplay-klipp där de går igenom bland annat striderna, och sidouppdragen du stöter på i spelet och mycket mer. Baldo: The Guardian Owls har inget releasedatum men när det släpps så blir det till Switch,Xbox One, Playstation 4, och PC

skrivet av Stefan

Konami deltar inte på e3, men utlovar stora nyheter inom kort

Först skulle vara med se rykten att de inte skulle vara med. att ryktarna började florera om att Konami hoppas av E3, och han hade rätt!

Dock meddelar de via sin officiella Twitter att vi kan väta oss nyheter de kommande månaderna och att de jobbar på något riktigt stora projekt. vad kan vi förvänta oss tro Castlevania? Metal Gear Solid


16 minuter av ratchet & clank visades upp på state of play

igår höll som sagt Sony sitt State of Pley där vanligtvis brukar visa upp en del nya spel.

I den sistnämnde fick vi till största del se fantastisk gamepley samt lite mer ingående om motståndare och vilka vapen du kan använda dig av.

Ratchet & Clank: Rift Apart släpps den 11 Juni och blir Playstation 5-exklusivt.

skrivet av stefan

Fall Guys försenat till xbox och switch

Tidigare under året fick vi information om succéspelet Fall Guys även släpps till Xbox och Switch under sommaren, nu blir det försenat. på deras officiella hemsida kan man läsa mer om man vill.


Warhammer age of sigmar

Det närmar sig till releasen av det kommande turbaserade strategispelet som heter Warhammer Age of Sigmar: Storm Ground.

Warhammer Age Sigmar: Storm Ground släpps den 27 maj till PX, Playstation 4, Switch och Xbox One.

skrivet av Stefan

imårgon släpps returnal,

nu är nära, en ynka dag tills Playstation 5-exklusiva Returnal släpps ut till oss gamers, och vi på Tvspelnytt är laddade.

För er som har missat det så handlar Returnal om en kvinna som heter Selene. Hon har kraschlandat i den ombytliga världen Atropos där hon utforskar det karga landskapet från en uråldrig civilisation i hopp att kunna fly. Ensam och isolerad tvingas hon att göra allt hon kan för att överleva. Gång på gång blir hon besegrad och tvingas börja om sin resa varje gång hon dör. Dessutom förändras spelvärlden efter varje död samt motståndarna spawnar på olika ställen.

skrivet av stefan

Här är maj månads Playstation plus spel

Sony fortsätter med sina Playstation Plus- gratisspel varje månad. Denna månad bjuds det på Wreckfest på Playstation 5. Det är som ni ser på bilden ett racingspel som påstås vara en typ av efterträdare till FlatOut-serien. Om du lyckats få tag på en Playstation än så får du nöja dig med Battlefield 5 och Stranded Deep på din Playstation 4.

skrivet av stefan

Ny gameplay till subnautica: below zero

Igår höll Sony ett State of Play, vilket är deras egna lilla event där de visar trailers, och gamepley och utannonseringar. Vi fick bland annat se nya bilder från kommande Subnautica:Below Zero där vi får se hur du som spelare bygger och crafter under vattnet och ovanför ytan såklart. Det var fokus på Playstation 5-kontrollen och dess funktioner

Subnautica släps den 14 maj till Playstation 4 och Playstation 5.

Dragon Quest Builders 2

om du inte haft lusten att betala 500 till 600 kr för Dragon Quest Builders 2 så kan du nu fira nu med Game Pass för det kommer nämligen till Microsofts prenumerationstjänst i början av maj.

Dragon Quest Builders 2 släpptes under 2019 och kan väl beskrivas som minecraft-liknande.

så gör dig redo och gå in och bygg för 4 maj så är det dags för Game Press-release.

skrivet av Stefan

Lost Soul Aside

Nu har vi fått en 17 minuters gamepley till kommande actionrollspelet Lost Soul Aside. vi har fortfarande inget releasedatum men det lutar åt första kvartalet av 2022

Lost Soul Aside blir spelbar på PlayStation 4 (ingen Playstation 5 utannonserad än) när det väl släpps.

skrivet av stefan

Lemnis Gate

Gör dig redo för Lemnis Gate! den spännande, svängbaserade strategikytten är inställd att spela förödelse med din uppfattning om tid när den lanserar i sommaren 2021 då kommer den på Steam, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, och Xbox One,

skrivet av stefan

Tales of Arise släpps i september

Nu har fått lite mer nyheter kring kommande actionrollspelet Tales of Arise. Under förra veckan fick vi information om att spelet kommer att släppas i 10 september 2021 Tales of Arise till Playstation4, Xbox One och PC.

skrivet Stefan

Grattis It Takes Two, ni nådde miljongränsen

Det känns att miljongränsen är en av milstolparna för spelutvecklare som heter It Takes Two har sålt över en miljon exemplar. Något som är viktigt att tillägga är att den är ett co-op-spel som måste spelas av två stycken men att endast en behöver köpa spelet. skrivet av Stefan

Bandai Namco, Sega och Activision klara för E3

12-15 juni går årets E3 av stapeln och vi på Tvspelnytt kommer täcka upp eventet så mycket vi kan. Sedan tidigare har avslöjat att Xbox, Konami Ubisoft, Capcom, Take-Two, Warner Bros och Koch Media kommer delta på eventet. Nu har vi även fått bekräftat att Bandai Namco, Sega och Activation ansluter sig till E3-eventet.

skrivet av stefan

Santa Monica Studios söker folk till nytt fantasy-spel

Nu är det dags att böjar spelkulera här igen. Santa Monica Studios, som ligger bakom God of War-serien söker nämligen folk till en icke namngiven titel där ett av uppdragen är:

Just "fantasy-based worlds" är det som folk har hakat upp sig på. Spännande att se vad har kikaren. det som också är värt att nämna är Santa Monica Studios utövar God of War endast har gjort ett spel, det är Kinetica som släpptes så tidigt som 2001 till Playstation 2. så vi får se om det är ett nytt spel på gång, så där 20 år senare.

skrivet av Stefan

Test Drive-serien är tillbacka

Det var ett tag sedan man hörde något från bilspelet- serien Test Drive. 2011 släpptes Test Drive Unlimited 2 och sen dess har man inte hört något av dom

skrivet av stefan

Battlefield

Där hintar de nämligen om både fler spelare och något som har fastnade för mig är att endast nämner nästa generations konsoler och PC, inte last gen.

De berättar även att nytt spel rullas ut under år 2022 och det blir då till smartphones och surfplattor. Där nämns även att detta är ett helt fristående spel, det har inget med det nya Battlefield att göra.

Hur som helst så verkar det som att de har fullt upp och en gissning är att vi får se mer om nya Battlefield på E3 som statar 12 juni och fortsätter till den 15 juni.

skrivet av stefan

Returnal

Nu är det endast 10 dagar kvar till PS5-exklusiva Returnal släpps. som vi har skrivit om lite tidigare så är Returnal ett tredjepersonskjutar-science fiction-psykologiskt-skräckspel där du tar dig en an rollen som Selene, en rymdpilot som har blivet fast på en annan planet full med otrevliga rymdvarelser.

skrivet av Stefan


The great ace attorney chronicles utannonserat

Äntligen Capcom har precis meddelat att vi utanför japan kommer få en samling av två tidigare ej släppta Ace Attomy-spel. Samlingen heter The Great Ace Attorney Chronicles och innehåller två spel som ursprungligen kom till Nintendo 3DS under 2015 respektive 2017. dessa översattes alltså inte till engelska och många fans blev besvikna. Men nu har de istället all anledning att fria!

The Great Ace Attorney Chronicles handlar om en förfader till Phoenix Wright som ska lösa mord under 1800-talet och får hjälp av bland annat detektiven Sherlock Holmes. ja ni hör! vad kan man mer önska sig?

The Great Ace Attorney Chronicles kommer att släppas den 27 juli på Switch, PS4, och Steam.

skrivet av StefanDouble Fine lovar: Psychonauts 2 släpps 2021

Det har blivit framflyttat ett par gånger, tanken var att det skulle släppas redan under 2019 men nu är vi här, två år senare och fortfarande inget Psychonauts 2.

Dock har Double Fine gått ut på deras officiella Twitter och lovat oss att det kommer under 2021.

Då får vi bara hoppas att det går att lita på Double Fine då det inte är någon ovana nuförtiden att spel flyttas fram… och fram…. och fram.

skrivet av Stefan
På onsdag är det dags för State of Play

På onsdag är det dags igen, Sony har då sitt event där det brukar visas en hel del nyheter. Sony utlovar en 20 minuters-stream där vi kommer få ta del av nya avslöjanden samt en hel den information till redan utannonserade spel. Streamen startar 23.00 svensk tid.

skrivet av stefan

Här är Halo Infinite-kampanjen! Se video här

Det har varit otroligt tyst kring Halo Infinite sen de bestämdes att det skulle skjutas upp för drygt ett år sedan. Äntligen har vi fått livstecken, och det är ett stort sådant.The Banished har tagit över Zeta Halo och hotar mänsklighetens överlevnad. Redo står Master Chief för att ta upp kampen mot The Banished. Förutom att slåss mot The Banished kommer även Master Chief gå till botten med vad som hände med Cortana.

Vid sin sida har han en ny AI som heter ”The Weapon” som du kommer behöva hämta upp på någon tidigare bana.


Det är mycket som är nytt, tillexempel kommer han kunna tillkalla fordon vid vissa stationer, uppgradera sig själv och sina förmågor. Samt, så har du en stor karta där du kan få en överblick av den något öppna världen.


Halo Infinite släpps som sagt 8 december till Xbox och PC.Se alla nyheter i videon nedanför!

skrivet av stefan

Shadow Warrior 3 försenat till 2022

Shadow Warrior 3 skulle släppas under 2021, det lovade utvecklarna Flying Wild Hog. Så blir det inte.

Istället för en mäktig teaser får vi istället en ”Delay Trailer” som först ser väldigt lovande ut för att sen brytas med att utvecklarna berättar att spelet skjuts fram till 2022.


Så för er som väntat på Shadow Warrior 3 så får ni vänta lite till.

skrivet av stefan

Oxenfree 2: lost signals

I går höll Nintendo sin indie Wold, eller om man vill kalla det i mini-direct. här visades ett flertal indiespelupp för omvärlden i ett event. ett spel som stack ut var Oxenfree ll: Lost Singnals, som är uppföljaren till Oxenfree som släpptes 2016. vi fick dock varken inget releasedatum

skriven av stefan

Leisure Suit Larry: wet Dreams dry twice kommer till konsoler i maj

Snuskpellen Larry Laffer har jagat efter tjejer ändra sedan mitten av 1980-talet i den klassiska humorspelserien Leisure Suit Larry. förra året lanserades det senaste spelet i serien, Wet Dreams Dry Twice, till dator nu har vi fått en bekräftelse på att det spelet även kommer till konsoler den 18 maj. I Wet Dreams Dry Twice får vi ta oss an rollen som Larry som letar efter sin försvunna kärlek, Faith. Denna reser sträcker sig över ett antal olika tropiska öar

Larry träffar på märkliga karaktärer. mycket humor utlovas!

Leisure Suit: Wet Dreams Dey Twice släpps den 18 maj till Nintendo Switch, PlayStation 4, och Xbox One, Spelet finns redan nu på PC och Mac.

skrivit av Stefan

Se gamepley till kommande New Pokemon Snap

Med drygt två veckor kvar till release så har vi fått ta del av New Pokemon Snap

skrivet av stefan

Ny På Netflix-serie i juli

TILL SIST SÅ FICK VI INFORMATION OM ATT NETFLIX-SERIEN SOM DET RYKTATS OM KOMMER ATT SLÄPPAS. DET ÄR RESIDENT EVIL: INFINITE DARKNESS SOM KOMMER UTSPELAS TVÅ ÅR EFTER JUST RESIDENT EVIL 4

skrivet av Stefan

Det här fick vi se på Resident evil- eventet i natt

Capcom höll sitt Resident Evil- showcase i naten till fredag där fick vi se mer som kommer

en ny demo är på vägg till Resident evil Village

Vi kommer att får chansen att spela en timme av demo av kommande spelet Resident evil Village och denna gången är det till samtliga plattformar Playstation4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series, Stadia och Steam. Demon kommer vara tidsbegränsad där du kan spela i en timme mellan 2 maj 02:00 till den 3 maj 02:00

skrivet av Stefan
Resident evil är tillbaka i VR-Format

på event fick vi även reda på att en VR-version av Resident Evil 4 släpps till Oculus Quest 2. Det är en nyversion av originalspelet från 2005 som Capcom och Facebook kommer att samarbeta med att får ut. Här får vig nog mer information på Facebook event som ska hållas den 21 april. om inte Village kommer skrämmer dig tillräckligt så bör detta göra det

skrivet av Stefan

The Day Before

The Day Before är ett kommande öppen-värld i MMO-spel där USA drabbats av en dödlig pandemi. Människor är infekterade och det är upp till dem som klarat sig ifrån pandemin att överleva detta. i trailen ser två spelare ta sig fram med ett fordon och tycks läggas stor vikt på just fordon i spelet. som i alla flesta zombie spelen handlar det om att överleva med de få resurser du kan hitta runt om, så jag misstänker att lootandet kommer vara en stor dej av spelet

vi har inget releasedatum än tyvärr men när det släpps så är det endast till Steam


Bioshock 4

vi vet redan sen tidigare att vi kommer få ett nytt BioShock, men ingen hint om när. nu har vi dock fått lite rykten åtminstone.

Fisckeeper

Fishkeeper är ett kommande simulator/tycoon-spel där du sköter om ditt eller dina akvarium. i klippet nedanför kan vi se hur man får välja både storlek samt vad som ska finnas i ditt akvarium för att göra det så fint som möjligt. det kan ju vara ett bra test om du funderar på att skaffa ett akvarium eller inte så märker du hur mycket jobb det är med det

Fischeeper kommer att släppas i slutet av 2021 till Steam

Mer poblem har Outriders

Outriders fortsätter att ha problem och senast i ledet är Outriders-spelare som blivit av med hela sin inventory.

skrivet av stefan

Se första 16 Minuternna från Diablo 2: Resurrected

just nu pågår det ett alfatest av Diablo 2: Resurrected. det är IGN som har fått uppgift att testa och här bjuds det på de första 16 minuterna från spelet. jag själv längtar otroligt mycket efter detta då jag uppväckt med Diablo 2.

just nu har vi inget releasedatum mer att det släpps under 2021 till PC och samtliga Konsoler

skrivet av stefan

Age of Empires IV

som vi skev tidigare så hölls det igår ett Age Of Empire-event och här fick vi se fem minutes gamepley till Age of Empires 4. i klippet kan vi se att det blir en helt nya civilisation att spela som Delhi Sultanate. här se vi trupperna rida fram på stridselefanter som försöker stånga sig in.

Dock fick inget releasedatum mer än att det släpps till hösten till Steam och Xbox och PC

skrivet av stefan

Nytt Resident Evil showase

Då är det dags igen för ett nytt Resident Evil Showcase. denna gång kommer vi få en steam med nytt gameplay till kommande Resident Evil: Village som släpps den 7 maj 2021. det utlovas även andra fina nyheter och även en till demo ska släppas.

Den tidigare demon fick endast Playstation 5-ägare turen att spela och denna gång ska alltså demon kunna spelas på samtliga plattformar.

Resident Evil Showcase kommer som sagt att hållas 00,00 natten till fredag nästa veka.

skrivet av stefan

No More Heroes 3

Att sitta på jobbet och bli nedringd av robin är sen gammalt. efter tredje gången fick jag lov att svara och det första jag möts av är Robin skrika "NO MORE HEROES 3,

skrivet av stefan

skräckspelet Abandoned

Abandoned är ett nytt kommande skräckspel som endast släpps till Playstation 5. Det utspelas i en skog där du som spelare vaknar upp och ditt mål är att överleva. Tyvär så är det inte mycket gamepley-material i teasern men förhoppningsvis får vi se mer om spelet inom kort. Abandoned ryktas att släppas i slutet av 2021

skrivet av stefan

Far Cry 6 nyheter inom kort

Far Cry 6 har blivit försenat till 2022 men nu kanske vi kan få ett mer fast releasedatum. Ted Timmins, som är design och director till Far Cry 6 skriver nämligen på sin Twitter att har spännande nyheter att visa inom kort

skrivet av Stefan

Deathloop skjuts fram till efter somaren

då var det dags för nästa spel att bli försenat. Deathloop som skulle släppas den 21 maj har blivit framflyttat till 14 september. Deatloop släpps till Pc och Playstation 5

skrivet av stefan

den mysiga Miitopia

Miiopia släps första gången 2016 till Nintendo 3DS och i år får vi se en remaster av det mysiga spelet. I miiopia kan ge dig ut på ett underhållande och äventyr.

skriven av stefan

NY TRAILER TILL KOMMANDE BIOMUTANT

Svenskutvecklade till Biomutant har fått en ny trailer där det är fokus på striderna i spelet.

Biomutant släpps den 25 maj till Windows, PlayStation 4 och Xbox One

skrivet av Stefan

Äntligen Bekräfyat! E3 2021 bli av

Det har ryktas om både digitalt event och inget event alls. Men nu har E3:s Twitter gått ut och bekräftat att det blir ett digitalt event från den 12- till 15 juni vilka spelbolag som deltar? Än så länge har Xbox, Nintendo, Konami, Ubisoft, Capcom, Take-Two, Warner Bros och Koch Media har bekräftat att det kommer visa upp spännande nyheter och trailers på E3. Självklart vill man att ju ha med storfräsarna som Sony, EA, Activation, Blizzard m.m. men det återstår att se som

skrivet av Stefan

Idag släpptes spännade Oddworld: soulsstorm,

idag släpps spännande plattformsspelet Oddworld: Soulstorm och det släpptes till PC, Playstation 4 och Playstation 5 där den

skrivet av Stefan

Här är april- månads playstation plus-spel

det bjuds på finna titlar för dig som har prenumererar på Playstation Plus i april.

Till playstation 4 får du Days Gone och Zombie Army 4: Dead war och om du äger en Playstation 5 har du möjlighet att spela Oddworld Soulstorm

Dessa spel är tillgängliga från och med den 4:e april och hela vägen fram till 3: maj

skrivet av Stefan


Prison Tycoon kommer till PC undder sommaren

Det Kommer en hel del nya Tycoon-spel framöver, och härnäst kommer du att styra ett fängelse. Prison Tycoon kommer att fungera precis som de andra Tycoon-spelen

skrivet av Stefan

MER GAMEPLEY TILL KENA: BRIDGE OF SPIRITS

I fredags Future Games Show fick vi se nytt innehåll till Kena: Bridge of Spirits. I klippet nedanför får vi se lite mer rörelse från samt lite fighter med otäcka monster. Världen i sig ser helt magnifik ut och det var längesen ut och det var längesen jag längtade såhär mycket efter ett spel. vi får dock hålla oss ett tag till.

releasedatumet är den 24 augusti 2021

Plattformar Playstation 4, PlayStation 5, och Microsoft Windows.

skrivet av Stefan

HÄR ÄR SPELEN FÖR PLAYSTATION-PLUS I MARS

Då Sony gått ut med vilka playstation-Plus spel vi får chansen att ladda ner gratis om du är prenumererar på deras tjänst Playstation Plus


Spelen som är gratis

Final Fantasy 7 Remake till Playstation 4

Maquette till Playstation 5

Remnant: From The Ashes

Farpont


BOMBEN E3 2021 BLIR DIGITALT

Det är väl ingen direkt chock men nu är det alla fall bekräftat, E3 2021 bli ett digitalt event i år.


Det är som har skrivet det nintendoenthusiast.com som meddelar detta, och menar att dokument ska läcka ut. i dokumentet har Los Angles City bekräftat att E3- Mässan blir digitalt.

Den fysiska mässan skulle gått av stapeln i mitten av juli men nu är det oklart när vi får den digitala event


Stefan Fischerström

ALIENS: FIRETEAM UTANNONSERAT

Du som tycker om Aliens spelen kommer älskar detta spel, det kanske ni vet hur man ska lista ut hur med hjälp av titeln på spelet. Hur som helst så får vi ett nytt Alienspel och detta blir ett co-op survival shooter där vi kommer axla rollen som marinsoldater som måste stå i Mort Xenomorphs-hortet. det har lovar oss en hel arsenal av vapen att välja på och vraka på, samt ett tiotal olika monster att besegra där det kommer ligga på olika intelligens

recensionen skriven av Stefan fischerström

RYKTE: BATTLEFIELD 6 UTANNONSERAS I MAJ

Det ser ut att kommer får utannonsering av Battlefield 6 det kommer redan den 6 maj månad.

skriven av Stefan fischerström

OUTRIDERS

Microsoft fortsätter att lägga till fina titlar till prenumerationstjänsten Game Pass och denna gång handlar det om det kommande spelet Outriders. Första dagen som spelet släpps är den 1 April så kan spela det på Game Pass. För er som vill veta mer om Outriders så handlar det om att du och upp till två co-op-vänner reser till en mystiskt värld full med aliens.

Outriders släpps till PC, PS5, PS4, Xbox One, Series X/S och Stadia.

skriven av stefan fischerström

Forspoken

Square Enix avslutade deras stream med att visa nya bilder från kommande Forspoken som släpps 2022 till Playstation 5 och PC. Forspoken gick tidigare under namnet Project Athia.

Du kommer att spela som Frey Holland, en ung tjej med magiska förmågor som verkligen behövs för att komma att överleva i denna fantastiska värld (som heter Athia) fullt med otäcka monster

Forspoken släpps som sagt under 2022 till PC, och PlayStation 5

skrivet av Stefan fischerström

DUNGEONS & DRAGONS: DARK ALLIANCE

För ett år sen ungefär fick reda på att ett nytt Dungeons och Dragons spel ska släppas. där och då var det väldigt tyst om mesta men nu har vi fått livstecken. Dungeons och Dragons: Dark Alliance släpps den 22 juni 2021 till Ps4, Ps5, Xbox Series X/S, Xbox One, och Steam.

Skrivet av Stefan fischerström

MER RYKTEN KRING KOMMANDE CALL OF DUTY

För drygt en månad sen florerade rykten kring att kommande Call of Duty kommer ta oss till andra världskriget. Nu verkar det som att det stämmer till del.

Enligt Twitterkontot ModernWarzone så har spelet fått titeln: Call of Duty! Dock ska visa delar utspelas under 1950-talet Vilket inte riktigt går ihop då andra världskriget tog slut 1945. det kan ju såklart vara så att det inte följer historian rakt ut och kanske har världen spårat ur och det blev ett förlängt världskrig.

En annan spännande tanke är ju Koreakriget, som nämligen statade 1950. Nåväl. är inte sista odet sagt ännu

skriven av Stefan fischerström

BACK 4 BLOOD SKJUTS FRAM, TILL OKTOBER

Back 4 Blood visades upp på Game Awards 2020. sent första året. Då fick vi ett releasedatum 2021 i juni. nu får vi tyvärr väta några månader till, det kommer bli försenat fram till den 12 oktober

Black 4 Blood Kommer att släppas till PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One och PC.

skrivet av Stefan fischerström

TOMB RAIDER FIRAR 25 ÅR MED DEFINITIVE SURVIVOR TRILOGY

Tomb Raiders 25 årskalas har börjat och det startas upp med en trilogi. Det handlar om de senaste spelet Tomb Raider, Rise of the Tomb Raider och Shadow of the Tomb Raider: Definitive Edition. Dessa kommer att släppas i 4k-upplösning men det var inte någon direkt "next gen uppdatering" med nytt innehåll eller liknande mer än att de är spelbara på next gen. Förutom trilogin fick även veta att de jobbar på en animerad på Netflix-serie, en staty du kan köpa samt en kokbok med recept från maträtter från spelet.

De avslutade Videon med berätta att vi kommer att stöta på Lara Croft i andra spel som i Fortnite, Tom Clancy's Ghost Recon BreakPoint och war of the Visions, Final Fantasy Brave Exvius.

skriven av Stefan fischerström

LIFE IS STRANGE: TRUE COLORS UTANNONSERAT

Under gårdagens event som Square Enix höll i så fick vi se en trailer från Life is Strange: True Colors. Detta är såklart nästa del i life is Strange-serien och du spelar som Alex och har precis flyttat till Haven där du återförenas med din bror. Allt är frid och fröjd tills din bror hastigt går bort. Alex innehar en superkraft där hon kan se andras känslor vilket gör att du blir misstänksam på att det inte är en olycka som orsakat din brors död. Det går snabbt över från en mysig och trygg plats till en jakt efter anledningen till din bros bortgång

Life is Strange: True Colors fick ett releasedatum 10 september och det släpps på PC, Playstation 4 och 5, Xbox One, Xbox Series X/S och Stadia.

Skriven av Stefan Fischerström

Age of Empires IV

Det böjar bli en vana med små event där spelutvecklare visar upp ett flera spel. nu är det dags för Relic Entertainment och Worlds Edge att vissa upp innehåll från Age of Empires IV.

skrivet av Stefan Fischerström

NYTT RESIDENT EVIL-SHOWCASE KOMMER I APRIL

Då är det dags för ännu Resident Evil-showcase Tidigare i år fick vi se ett event de gav oss releasedatum till Resident Evil Village samt gamepley lovar att hålla koll och uppdatera med nyheter så fort vi får veta mera

skriven av Stefan

ÄNTLIGEN! HAR EN GAMEPLAY- TRAILER SLÄPPT TILL NYA SHERLOCK HOLMES-SPELET

Det har varigt väldigt tyst om det kommande Sherlock Holms. Under februari kom det en Trailer på spelet, och nu har vi lite äntligen fått mera kika på från Sherlock Holmes: Chapter One även fast det är bara runt 2-3 minuter.

I klippet får vi se en ung (yngre? runt 20 i alla fall) Sherlock Holms som svingar hejvilt, löser mysterium och är ute på resande fot. Sherlock är på jakt för att lösa mysteriet kring sin bortgångna mor. Det kommer även finnas ett gäng olika sidouppdrag du kan ta dig an, men även storyn om du endast vill se vem som är mördaren

spelet kommer att släppas under 2021

Sherlock Holmes: Chapter One kommer att släppas till PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S och PC.

Skriven av Stefan Fischerström

IT TAKES TWO

Nu är vi inne på Releasemånanden av It Takes Two som släpps den 26 mars. GameRiot, It Takers Two är ett samarbetsspel.

skriven av Stefan
Kontakta oss redan idag